× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 30 Ιουλίου ο κολυμβητικός διάπλους της μικρασιατικής μνήμης

Αξιόλογες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2023

Στις 30 Ιουλίου ο κολυμβητικός διάπλους της μικρασιατικής μνήμης

Από τις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» και θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.


Οι εκδηλώσεις που έπονται να γίνουν είναι οι εξής:


Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί «12ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης» από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα, σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας, τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθηνών και τον Α.Π.Σ. Αναγέννηση Ποσειδώνα Περάματος.


Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» της Σκάλας Λουτρών, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της κοινότητας Λουτρών καθώς και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και έκθεσης.


Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την θεατρική ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης με αποσπάσματα από το έργο «Κοινός λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου. Ερμηνεύει η Γεωργία Σαλεβουράκη.


Την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την ορχήστρα Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης με θέμα «Αφιέρωμα στον ερωτικό Μίκη Θεοδωράκη».


Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και περιφορά της εικόνας μέχρι το «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922». Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί αφιέρωμα για την προσφορά των Μικρασιατών Προσφύγων της Σκάλας Λουτρών στην κοινωνία του χωριού μας με την συμμετοχή του χορευτικού μας τμήματος και θα επακολουθήσει σερβίρισμα του παραδοσιακού καβουρμά φτιαγμένος από τις νοικοκυρές του χωριού με ένα ποτηράκι κρασί και γλέντι συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.


Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί από τον ιερέα της ενορίας μας θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.


Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών με θέμα «Μικρά Ασία πατρίδα τα ψυχής μας».


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Παλαιάς Φώκαιας Αττικής, θα παρουσιάσουμε το έργο της χαράκτριας και ζωγράφου Άννας Κινδύνη (1914-2003) με καταγωγή από την Φώκαια Μικράς Ασίας.

* Ενδέχεται να υπάρξει μικρής απόκλισης αλλαγή της ημερομηνίας (λόγω μετάβασης του Συλλόγου από την Π. Φώκαια Αττικής με το πλοίο) για την οποία θα ενημερωθεί το κοινό εγκαίρως.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής