× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ο Αυγενάκης

Κόντρα μεταξύ υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού στην πρώτη συνάντηση τους

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 7/7/2023

Αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ο Αυγενάκης

Στις 29 Ιουνίου ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την έναρξη πληρωμής των υπολοίπων των αγροτικών επιδοτήσεων του 2022. Μέχρι σήμερα, 7 Ιουλίου, δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα καμία ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της πληρωμής. Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη την χώρα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και η μόνη πληροφόρηση που έχουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πως η εξόφληση τους θα γίνει ως τις 15 Οκτωβρίου (!!!).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η κατάσταση αυτή κάνει ξεκάθαρο σε κάθε αγρότη πως το ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου), αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και γι’ αυτό υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Στην ομιλία του, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Βουλή, ο υπουργός έκανε λόγω για αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρόσθεσε: «Υπάρχει πλήρης εικόνα της σημερινής κατάστασης του ΟΠΕΚΕΠΕ – θα μπει τάξη με άξονα τις ανάγκες κάθε δικαιούχου, συνεχίζοντας την ολοκλήρωση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr, ώστε ο Έλληνας παραγωγός να μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετηθεί, να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του, να νιώθει ασφάλεια για τις συναλλαγές που εκτελεί και κυρίως να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη στις κατανομές».

 

Η αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για να είναι αποτελεσματική πρέπει να περιλαμβάνει την ενίσχυση του με το αναγκαίο προσωπικό και την απόκτηση των ψηφιακών εργαλείων που απαιτούνται για την διαχείριση του ΟΣΔΕ. Χωρίς αυτά τίποτα από όσα υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης δεν θα μπορέσει να γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Επιπρόσθετα ο κ. Αυγενάκης οφείλει να προσεγγίσει με νέο πνεύμα την υπηρεσιακή δομή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το φύγε εσύ έλα εσύ που εφάρμοσαν οι προκάτοχοι του, ήταν μια ακόμη αιτία αποδιάρθρωσης του οργανισμού. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν υπηρεσιακοί παράγοντες, στην πρώτη συνάντηση τους με την νέα πολιτική ηγεσία να ζητήσουν από τον κ. Αυγενάκη να μην παρεμβαίνει στο έργο τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα γίνει με την διαλειτουργικότητα

Στην ομιλία του, στη Βουλή, ο υπουργός μίλησε για ολοκλήρωση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr. Ωστόσο απέφυγε να πει οτιδήποτε σχετικά με την διαλειτουργικότητα του ΟΣΔΕ που ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του Ιουνίου η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης ο κ. Αυγενάκης δεν έκανε σαφές αν η αναδιάρθρωση θα αφορά μόνο της υπηρεσίες του οργανισμού ή αν θα περιλάβει και την διοίκηση του.

Διαλειτουργικότητα του ΟΣΔΕ σημαίνει πως θα μπορεί να γίνεται διαχείριση του από πολλές ψηφιακές πλατφόρμες.  Δηλαδή θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ΟΣΔΕ πολλοί διαφορετικοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά