× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε προτεραιότητα η νησιωτική πολιτική, θέλουμε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς»

Θέματα που αφορούν στην νησιωτικότητα, στη λειτουργία του λιμανιού στο Σίγρι, στην έκδοση βίζας στις πύλες Σένγκεν και στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης στη σύσκεψη φορέων με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2023

«Σε προτεραιότητα η νησιωτική πολιτική, θέλουμε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς»

Η έκδοση της βίζας Σένγκεν στις πύλες εισόδου, η λειτουργία του λιμανιού στο Σίγρι, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας με σύγχρονα πλοία και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νησιωτικότητας μπήκαν μεταξύ άλλων στο τραπέζι της συζήτησης σήμερα το πρωί κατά τη συνάντηση των φορέων της Λέσβου με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βαρβιτσιώτης οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο από νωρίς το πρωί και συναντήσεις με στελέχη του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Σώματος, θέλησε να γνωρίσει από κοντά και να συζητήσει με τους φορείς του νησιού. Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, των φορέων εκπαίδευσης, του Δήμου Μυτιλήνης κ.λπ.

Ψηλά στην ατζέντα των αιτημάτων του προς τον νέο Υπουργό έβαλε ο Κώστας Μουτζούρης την εφαρμογή του πολιτικού προγράμματος της έκδοσης βίζας στις πύλες Σένγκεν, το οποίο όπως είπε θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά μας από τουρίστες που προέρχονται από την Τουρκία. Το δεύτερο θέμα που έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης ο Κ. Μουτζούρης η μεταφορά των ζωοτροφών από τη Βόρεια Ελλάδα κάτι που όπως είπε είναι επιτακτική ανάγκη να γίνεται με πιο σωστό και οργανωμένο τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα αιτήματά του ο Ταξιάρχης Βέρρος έβαλε το ζήτημα που αφορά την ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών στους Δήμους καθώς και τη λειτουργία του λιμανιού στο Σίγρι το οποίο όπως είπε καθυστερεί σημαντικά η ολοκλήρωσή του και παρά το γεγονός ότι εκτελείται δρομολόγιο εκεί το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Παράλληλα από την πλευρά του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, από τους κυρίους Μυρσινιά και Μουτζούρη,  τέθηκε το ζήτημα που αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και την δρομολόγηση σύγχρονων και γρήγορων πλοίων στις γραμμές που εξυπηρετούν τα νησιά μας.

Απαντώντας στα αιτήματα των φορέων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει το Υπουργείο προς τους πολίτες και σημαντικά βήματα για τη νησιωτικότητα. Όπως είπε φέτος φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική αύξηση αφίξεων στα λιμάνια της Λέσβου, ωστόσο είπε ότι και οι ίδιοι οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια για την ικανοποίηση των τουριστών και των επισκεπτών, αφού όπως είπε η καλύτερη διαφήμιση είναι ο να μείνει ευχαριστημένος ο ίδιος ο τουρίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα αναφερόμενος ο κ. Βαρβιτσιώτης στο ζήτημα της πιλοτικής έκδοσης βίζας στα λιμάνια των νησιών για τους Τούρκους επισκέπτες, σημείωσε ότι το αίτημα αυτό εξετάζεται κατά προτεραιότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί με την τήρηση φυσικά όλων των απαιτούμενων ισορροπιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου