× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι πρώτες βαθμολογίες των Λυκείων της Μυτιλήνης

Αριστούχοι και αριστούχες των σχολείων τους μιλούν στο «Ν» για τους κόπους τους και τις επιλογές σταδιοδρομίας τους

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/6/2023

Οι πρώτες βαθμολογίες των Λυκείων της Μυτιλήνης

«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι, τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα. Έτσι σοφός που έγινες ,με τόση πείρα ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν». Μ’ αυτούς τους στίχους του Κ.Π.Καβάφη ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Μιαούλης Σαράντος και ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου «κατευοδώνουν» στο νέο ταξίδι για τις νέες θάλασσες τους απόφοιτους και υποψήφιους του σχολείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το δανειζόμαστε κι εμείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Ιουνίου και το «Ν», έβαλε τα δυνατά του σε συνεργασία με τα σχολεία που ήθελαν να συνεργαστούν και με τους υποψήφιους και υποψήφιες που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε -και ήθελαν να δημοσιευτούν οι απόψεις τους, και οι φωτογραφίες τους- για να παρουσιάσουμε την εικόνα πρώτων και αριστούχων. Το ρεπορτάζ θα ανανεώνεται συνεχώς, και όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στο [email protected].

Η Μαρία Κουτουγδή από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 17.350 μόρια από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών, πρώτη της κατεύθυνσης στο σχολείο της. Εγραψες στα Λατινικά 18,8 και στην Ιστορία 18,8. Δεν της είχαν φανεί δύσκολα τα θέματα, είναι πολύ ικανοποιημένη με τους βαθμούς της και η πρώτη της επιλογή είναι η Αγγλική Φιλολογία. Δεν θα ξεχάσει το άγχος και την κούραση που πέρασε αυτή τη χρονιά, αλλά «χάρη στους καθηγητές και στη μαμά μου τα καταφέραμε!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι οι πρώτοι των πρώτων βρίσκονται σε αυτό το ρεπορτάζ και οι πρώτοι του Πρότυπου γενικού Λυκείου Μυτιλήνης εδώ.

Το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Η διευθύντρια Γλυκερία Λεοπούλου από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης εκθείασε τις επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, επισημαίνοντας ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους καμαρώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θεολόγος Κοκιούσης συγκέντρωσε 18.600 μόρια από τη θετική κατεύθυνση με μαθηματικά, έχοντας γράψει 20 στη Φυσική και θέλει να περάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Ήταν απαιτητική χρονιά, έπρεπε να κάνω στην άκρη το ποδόσφαιρο. Δεν ήθελε πολύωρο διάβασμα, αλλά σωστό πρόγραμμα, μια οργάνωση στο διάβασμα, την κατάλληλη βοήθεια από γονείς, συμμαθητές και φίλους», μας λέει ο Θεολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Σταματέλος συγκέντρωσε 18.300 μόρια από την ίδια κατεύθυνση, έχοντας γράψει στη Φυσική 20 και επιθυμεί να περάσει σε Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Ήταν λίγο απαιτητική χρονιά, το περίμενα, με βοήθησε να ωριμάσω. Δεν είχα πρόγραμμα, δεν εκμεταλλεύτηκα σωστά τον ελεύθερο χρόνο μου, αλλά με βοήθησαν οι καθηγητές μου», μας λέει. Προς το παρόν απολαμβάνει τις διακοπές και θέλει να πάει στο χωριό του το Πέραμα Γέρας.

Η Μαριάννα Τζιβόγλου από την ίδια κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.800 μόρια, έχοντας γράψει καλύτερα στα Μαθηματικά (19,2) και θέλει να περάσει στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. Περιμένει βέβαια να βγει και η βαθμολογία από το μάθημα του σχεδίου. Η Μαριάννα είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της: «Ηταν πιεστική χρονιά, γυρνούσα σπίτι στις 11 και από εκείνη την ώρα έως τις 3 το πρωί διάβαζα. Είχα απαιτητικό πρόγραμμα λόγω των επιπλέον ωρών του σχεδίου. Ήταν όμως κάτι που ήθελα πολύ και ήταν ο στόχος μου από το Γυμνάσιο». Και η Μαριάννα θα πάει διακοπές στην Πάρο.

Ο Μάριος Στρίγκος συγκέντρωσε 18.530 από την κατεύθυνση Υγείας ερχόμενος πρώτος στην κατεύθυνση από το σχολείο του. Ο Μάριος έγραψε 19,8 στη Φυσική και 19,5 στη Βιολογία και θέλει να περάσει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Ηταν πάντα επιμελής μαθητής και αυτή τη χρονιά ανταποκρίθηκε στη μεθοδικότητα του διαβάσματος, επέδειξε αντοχή και επιμονή. Ο Μάριος ασχολείται με τηλεκατευθυνόμενα και έτσι προσπαθούσε να ξεφύγει από την πίεση με αυτά.

Ο Μιχάλης Κομβούτης συγκέντρωσε 18.400 μόρια από την κατεύθυνση υγείας, έχοντας γράψει 19,3 τόσο στη Χημεία όσο και στη Βιολογία. Στόχος του Μιχάλη είναι να περάσει Ιατρική Σχολή. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πέτυχα το στόχο μου, κουράστηκα, διάβασα με πρόγραμμα, σε λογικά πλαίσια και έκανα και διαλείμματα» μας εξηγεί.

Ο Στράτος Ταλέλλης από το πεδίο της υγείας συγκέντρωσε 17.240, έγραψε καλύτερα στη Βιολογία (17,9) και θέλει να περάσει στη Σχολή Χημικών ή την Κτηνιατρική. «Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά με σωστό πρόγραμμα και στιγμές χαλάρωσης με φίλους και οικογένεια βοηθήθηκα» μας εξηγεί ο Στράτος που ήταν ανέκαθεν καλός μαθητής.

Η Μαρκέλα Χαλκιά από την ίδια κατεύθυνση συγκέντρωσε 17.525 μόρια, έχοντας γράψει 19,4 στη Βιολογία και θέλει να περάσει στην Ιατρική. «Ηθελα λίγο καλύτερα, αλλά είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Ηταν μια χρονιά με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Όποτε μπορούσα ήμουν με την οικογένειά μου, στην αρχή ασχολούμουν με τον αθλητισμό, αλλά στο τέλος μόνο διάβασμα! Πιστεύω ότι άξιζε τον κοπό», μας λέει.

Η Δέσποινα Αϊβαλιώτη συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια (17.440) από την κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης. Η Δέσποινα έγραψε 19 στα Λατινικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών ή στη Νομική. Πέρασε μια δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά, διάβαζε συχνά βράδυ μέχρι πρωίας και για να ξεφύγει λίγο προσπαθούσε να κάνει μια βόλτα με το μηχανάκι ή να δει μια φίλη της. Τώρα όμως είναι χαρούμενη και ανακουφισμένη, όπως μας λέει.

Δες τις προσφορές στο Κατάστημα Lidl Μυτιλήνης εδώ!

Το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

«Προσπάθησαν πολύ αυτή τη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης» επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου Αριστείδης Μαθιουδάκης.

Την καλύτερη βαθμολογία με εύρος μορίων από 18.520 έως 18.727 στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών στο 4ο Λύκειο Μυτιλήνης εξασφάλισε η Ελένη Λύτρα η οποία όπως λέει αν και η χρονιά ήταν πολύ περίεργη συνήθισε την ρουτίνα του διαβάσματος και είχε αρκετό μεράκι και κέφι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αφού όπως λέει της άρεσαν πολύ τα συγκεκριμένα μαθήματα.

«Δεν το κρύβω μου αρέσουν γενικά τα μαθήματα γλώσσας, αν και θα επέλεγα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας αν ήταν στο χέρι μου. Αγαπημένο μάθημα είναι τα Λατινικά και τα Αρχαία. Μάλιστα θεωρώ ότι τα Αρχαία έχουν έναν ωραίο μαθηματικό τρόπο σκέψης που προσωπικά μου αρέσει πολύ».

Η Ελένη περιμένει τα αποτελέσματα και από το ειδικό μάθημα των Αγγλικών όμως όπως λέει η πρώτη της επιλογή θα είναι η Αγγλική φιλολογία αφού θεωρεί ότι είναι μια σχολή που ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο σκέψης της και στις επιλογές της. «Μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες, η μετάφραση, η διερμηνεία και θα κινηθώ σε αυτές τις ειδικότητες»

Η ίδια δηλώνει χαρούμενη που τελείωσαν οι εξετάσεις και τώρα ετοιμάζεται να φύγει διακοπές στη Γαλλία και στη Σύρο.

Στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο σχολείο συναντάμε την Άννα Καραβασίλη η οποία μιλά για μια δύσκολη χρονιά με πολύ προσπάθεια να μην αφήσει κενά, επαναλήψεις και πολύ διάβασμα. Η Άννα συγκέντρωσε εύρος μορίων 17.720 έως 18.200.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στους καθηγητές μου που με στήριξαν σε όλο αυτό το διάστημα. Οι καλύτερες βαθμολογίες μου ήταν στα Λατινικά 19,2 και στην Ιστορία 19».

Η Άννα βάζει πλώρη για τη Ψυχολογία Θεσσαλονίκης που όπως λέει είναι το μεγάλο της όνειρο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη βαθμολογία και τις επιδόσεις του είναι ο Δημήτρης Αθανασίου από την κατεύθυνση θετικών σπουδών ο οποίος συγκέντρωσε εύρος μορίων από 16.965 έως 17.965.

Ο ίδιος περιμένει να δει πως έγραψε και στο ειδικό μάθημα του σχεδίου αφού όπως μας λέει ενδιαφέρεται να περάσει Αρχιτεκτονική.

«Γενικά τα μαθήματα ήταν πολύ πιο δύσκολα από πέρυσι στην κατεύθυνσή μου. Μεγάλη παγίδα για πολλούς υποψηφίους ήταν η έκθεση και απαιτητική η Φυσική που ήταν για διαβασμένους. Όλα πήγαν καλά όμως και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής από το 4ο Λύκειο συναντάμε την Αλκίτα Ντέμα η οποία συγκέντρωσε εύρος μορίων από 17.660 έως 18.290. Η Αλκίτα σήμερα νιώθει ανακουφισμένη ενώ όπως λέει όλη η χρονιά ένιωθε υπερένταση, άγχος και πολλές αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει. «Όλα πήγαν καλά, λέει χαμογελώντας και αυτό το άγχος με βοήθησε να προετοιμαστώ πιο σωστά».

Εετοιμάζει τις βαλίτσες της για Σύρο όπου θα πάει διακοπές με την κολλητή της Ελένη Λύτρα, ενώ από τον Οκτώβρη την περιμένουν οι μεγάλες αίθουσες του Οικονομικού Πανεπιστημίου είτε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, είτε Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Ο  Στρατής Κασσάρας από την κατεύθυνση Οικονομίας συγκέντρωσε 18.855 μόρια και ήρθε πρώτος σε βαθμολογία στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, έχοντας γράψει καλύτερα στις Αρχές Οικονομίας (20). Ο Στρατής θέλει να περάσει στη Σχολή Πληροφορικής στο ΑΠΘ. Για κείνον ήταν μια χρονιά «αντικειμενικά πιεστική, αλλά αντεπεξήλθα. Έμενα έκπληκτος με την ενέργεια και την όρεξή μου». Τα κατάφερε με τη στήριξη της οικογένειάς του, των καθηγητών του και των φίλων του, αλλά κυρίως και ο στόχος του που είναι η Πληροφορική.

Ο Παύλος Νικολαϊδης συγκέντρωσε 18.800 μόρια, έχοντας γράψει Πληροφορική 19,8 και 19,3 στα Οικονομικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, αλλά θα περιμένει τα γραπτά του στα αγγλικά. Επίσης στη σειρά είναι η ΑΣΣΟΕ, στο Τμήμα Διοίκησης Εποιχειρήσεων και Τεχνολογίας. «Δεν ήταν τραγική όσο περίμενα η χρονιά, αλλά σίγουρα έμαθα πολλά πράγματα, έμαθα να πιέζω τον εαυτό μου και να εκτιμώ την προσφορά των άλλων ανθρώπων, των γονέων, των καθηγητών, των συμμαθητών και την παρουσία τους δίπλα μου» μας είπε.

Ετοιμάζεται κι εκείνος για διακοπές στην Πάρο, όπως και το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης!

Ακολουθεί η Βασιλένα Αδαμπατά με 18.780 μόρια από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών Υγείας: «Διάβαζα όλα τα χρόνια, δεν ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο, γι’ αυτό δεν ζορίστηκα πολύ. Έχασα μεν λίγο ύπνο, αλλά άξιζε τον κόπο». Η Βασιλένα είχε στόχο από το Γυμνάσιο να περάσει Ιατρική και είναι πολύ ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της. Και η Βασιλένα θα πάει στην Πάρο για διακοπές και θα περάσει από την Ίο.

«Από μικρή ηλικία με ενδιέφερε ο κόσμος των υπολογιστών και στη συνέχεια η ρομποτική. Το ενδιαφέρον μου αυτό μετατράπηκε σε στόχο ζωής» μας λέει ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος. 'Εχοντας γράψει 19,8 στην Πληροφορική,19,4 στην Οικονομία και συνολικά 18520 μόρια, ο στόχος αυτός αρχίζει να υλοποιείται!
«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου, το σχολείο μου το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και τους φίλους μου για τη υποστήριξη που μου παρείχαν ο καθένας με τον τρόπο του.»
 

Η Μελίνα Εμμανουήλ συγκέντρωσε 18.325 μόρια  από την κατεύθυνση Οικονομικών, έχοντας γράψει 19,9 στην Οικονομία. Το περίμενε ότι θα τα πάει καλά, και μάλιστα τα είχε προβλέψει. Η Μελίνα δεν ξέρει προς τα πού θα κινηθεί, προς το παρόν τη γοητεύει η Πληροφορική. «Ήταν αγχωτική χρονιά, απαιτούσε προσπάθεια και κόπο, αλλά άξιζε και βοήθησαν πολύ και οι καθηγητές. Εβγαινε μία βόλτα κάθε εβδομάδα μετά το μάθημα της Πληροφορικής για να… ξελαμπικάρει. Κι εκείνη θα πάει Νάξο και Πάρο για τις διακοπές της.

Η Κριστιάνα Μεϊμαντίνι από την κατεύθυνση Θετικών Σπουδών- Υγείας συγκέντρωσε 17.440 μόρια, έχοντας γράψει 19 στη Χημεία, θέλει να περάσει στη Φαρμακευτική στον Στρατό. Η Κριστιάνα ήταν ανέκαθεν καλή μαθήτρια και φέτος, αλλά και πέρσι διάβαζε ακόμα περισσότερο για να αντεπεξέλθει. Και ξέδινε παίζοντας βόλλεϊ. Για κείνη ήταν σημαντική η στήριξη από τους καθηγητές και τους γονείς και η πίστη στον εαυτό της. Ετοιμάζει βαλίτσες για διακοπές στη Νάξο.

Η Χριστίνα Τεμπέλη από την κατεύθυνση Οικονομίας συγκέντρωσε 17.120 μόρια, έχοντας γράψει καλύτερα στην Οικονομία (19,2) και θέλει να περάσει στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Τουρισμού. «Ήταν δύσκολη και ψυχοφθόρα χρονιά και μου έδινε κουράγιο η προσπάθεια που έκανα στα μαθηματικά», μας λέει και εξηγεί ότι από την Α Λυκείου άρχισε να προσπαθεί πολύ για τις επιδόσεις της. Οποτε μπορούσε καθόλη τη χρονιά έκανε εξόδους και δύναμη της έδινε το περιβάλλον της το οικογενειακό και οι φίλες της, ενώ πήγε να γράψει με… αυτοπεποίθηση! Κι εκείνη θα πάει διακοπές στην Πάρο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη