× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρυφή ατζέντα στα οικονομικά»

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ως κυβέρνηση τους αδύναμους πολίτες για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. Αναφορές και στο πρόγραμμα για την Υγεία, το Μεταφορικό Ισοδύναμο και το ναυάγιο της Πύλου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/6/2023

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρυφή ατζέντα στα οικονομικά»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών της Λέσβου και την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που εκλεγεί, έδωσε στο «Ν» 99 fm ο υποψήφιος βουλευτής και πρώτος στη λίστα του κόμματος για το νομό Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος βουλευτής στα θέματα που αφορούν στις δομές δημόσιας υγείας της Λέσβου και της Λήμνου καθώς και στα ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών για την κάλυψη των κενών.

Ο κ. Αθανασίου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν εκλεγεί και όπως είπε ήδη το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, εκπονούνται μελέτες και είναι ζήτημα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες μετά το τέλος των διαδικασιών που απαιτούνται.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει στο κτίριο από το 2012 όταν ήταν Υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, όμως τότε είπε, είχαν μπει σε προτεραιότητα άλλα σημαντικά έργα όπως η ανακαίνιση του βασικού κτιρίου του νοσοκομείου, η επισκευή του γηπέδου της Μυτιλήνης κ.λπ. κι έτσι δεν μπόρεσε να χρηματοδοτηθεί και η ψυχιατρική κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλύοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που αφορά στην Δημόσια Υγεία ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις για να καλύψουν τα κενά ενώ θα δρομολογηθούν παράλληλα διαδικασίες διαγωνισμού με αυξημένη μοριοδότηση ώστε να τακτοποιηθούν εργασιακά και οι χιλιάδες συμβασιούχοι στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας όλης της Ελλάδας.

Αναφερόμενος ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Μεταφορικό Ισοδύναμο που εφαρμόσθηκε ως μέτρο ενίσχυσης των νησιωτών  από τον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο ωστόσο εμφάνιζε αρκετά προβλήματα κατά την εφαρμογή την τελευταία τετραετία, παραδέχθηκε ότι ήταν ένα σωστό μέτρο, προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για κατάργηση. «Αναγνωρίζω το γεγονός ότι υπήρχαν και υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην πληρωμή, όμως αυτές οφείλονται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και αργότερα της κρίσης που προέκυψε όπου η κυβέρνηση έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στην πληρωμή ενισχύσεων στους πολίτες. Από εκεί και πέρα η κατάσταση βαίνει προς ομαλοποίηση η οποία πιστεύω ότι θα έρθει το επόμενο διάστημα.

Σχολιάζοντας το θέμα που αφορά το πάγιο αίτημα των νησιωτών να δοθεί μεταφορικό ισοδύναμο και στους επισκέπτες κάτι που θεωρείται από τους φορείς ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση του τουρισμού, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι αυτό προς το παρόν δεν έχει μπει σε προτεραιότητα όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο  της συνέντευξής του ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής μίλησε για την οικονομική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σημειώνοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί με προτεραιότητα στην ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά πολιτών. Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ είναι στα ύψη τόνισε όμως πως η κυβέρνηση έστω και την εφαρμογή των pass πέτυχε μικρή ανακούφιση των πολιτών.

«Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και σαφέστατο. Το πρώτο διάστημα θα συνεχιστούν οι ενισχύσεις των ασθενέστερα οικονομικά και με νέο food pass και με επιδότηση του ρεύματος. Παράλληλα θα ανέβει και το αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ ενώ θα υπάρξουν και νέοι μηχανισμοί πάταξης της φοροδιαφυγής».

Σχολιάζοντας ο Χαράλαμπος Αθανασίου τα γεγονότα με το ναυάγιο της Πύλου και τις κατηγορίες που ακούστηκαν για τους χειρισμούς από την πλευρά της Ελλάδας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έκανε ότι μπορούσε και το λιμενικό να σώσει τους ανθρώπους αυτούς όταν μπήκαν στα χωρικά μας ύδατα. Τόνισε δε, πως πολύ καλά έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να κηρύξει τριήμερο πένθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα έχει σοβαρές ανθρωπιστικές διαστάσεις. Μιλάμε για μια ανθρώπινη τραγωδία και εδώ στη Λέσβο έχουμε μεγάλη ευαισθησία στα θέματα αυτά τα οποία έχουμε βιώσει με το χειρότερο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα έκανε τα δέοντα το ίδιο και το λιμενικό και δεν κατανοώ όλους εκείνους που βγαίνουν και κατηγορούν τη χώρα μας».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Αθανσίου η Ευρώπη οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της στο ζήτημα αυτό με αναλογική κατανομή των μεταναστών στις χώρες της Ένωσης και όχι να μεταθέτει τις ευθύνες στις χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ