× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μυρσίνη Λοΐζου απαγορεύει το «Καλημέρα Ηλιε» στο ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Είχε στείλει εξώδικο πριν δυο μήνες αλλά αγνοήθηκε από το Νίκο Ανδρουλάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2023

Η Μυρσίνη Λοΐζου απαγορεύει το «Καλημέρα Ηλιε» στο ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Το αίτημά της να μην χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις προεκλογικές εκδηλώσεις του το τραγούδι “Καλημέρα Ηλιε” του Μάνου Λοΐζου επαναφέρει η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μυρσίνη Λοΐζου. Οπως η ίδια επισημαίνει, έχει στείλει εξώδικο ήδη εδώ και δυο μήνες προς τη Χαριλάου Τρικούπη με το οποίο ζητά να αποσυρθεί το τραγούδι του πατέρα της από τις προεκλογικές δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Μυρσίνη Λοΐζου ζητά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ Νίκο Ανδρουλάκη να γίνει σεβαστή η επιθυμία της. Στην ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου -που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία- και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου “Καλημέρα Ήλιε” από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες. Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;».

Θυμίζουμε ότι πριν από δώδεκα χρόνια, με την Ελλάδα να εισέρχεται στην μνημονιακή εποχή, η Μυρσίνη Λοΐζου είχε απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τραγούδια του Μάνου Λοΐζου στις κομματικές του εκδηλώσεις. Τότε σημείωνε για το “Καλημέρα Ηλιε” ότι είναι τραγούδι που καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία.

Κι αυτό σε αντιπαραβολή με το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο έλεγε τότε η Μυρσίνη Λοΐζου ότι «είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος». “Πάντως, αργότερα , όταν το ΚΙΝΑΛ είχε κάνει το 2ο συνέδριό του (30-31 Μαρτίου 2019), είχε γράψει στο fb σχετικά με το ΚΙΝΑΛ και το “Καλημέρα Ηλιε”: «χαλάλι του, του ΚΙΝΑΛ του “καλημέρα ήλιε”. καλό μήνα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ