× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Με κομμουνιστή βουλευτή θα είναι πιο δυνατή η φωνή του λαού της Λέσβου»

Η υποψήφια βουλεύτρια του ΚΚΕ Νίκη Τσιριγώτη αναφέρεται στον αγώνα που πραγματοποείται από το κόμμα για την επανεκλογή βουλευτή από τη Λέσβο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/6/2023

«Με κομμουνιστή βουλευτή θα είναι πιο δυνατή η φωνή του λαού της Λέσβου»

Οι ευθύνες για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, είναι τεράστιες και έχουν ονοματεπώνυμο σημείωσε  μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η υποψήφια βουλεύτρια του ΚΚΕ Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Τσιριγώτη αναφερόμενη στην τραγωδία με τους 500 και πλέον αγνοούμενους σημείωσε ότι οι πολιτικές του εγκλωβισμού που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας  είναι εκείνες που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

«Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να ξεχαστεί όπως δεν μπορεί να ξεχαστεί κανένα από τα εγκλήματα που γίνονται με θύματα τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ξεριζωμένους και όλους τους ανθρώπους της λαϊκής τάξης που είναι μονίμως τα θύματα των πολιτικών αυτών.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η θάλασσά μας να γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο και εμείς να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νίκη Τσιριγώτη αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΚΚΕ για το μεταναστευτικό όπου είναι, όπως είπε, καταγραφή των ανθρώπων αυτών στις χώρες που ξεκινούν το ταξίδι τους και απόδοση ασύλου ώστε να μετακινηθούν στη συνέχεια με ασφάλεια και να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά ανοίγει τη στρόφιγγα και δέχεται μετανάστες κατά το δοκούν. Είχαμε δει την περίοδο που είχε ανάγκη από φτηνά εργατικά χέρια, ότι έδωσε  τη δυνατότητα σε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορά της. Σήμερα ωστόσο που δεν χρειάζεται πλέον φθηνούς εργάτες έχει κλείσει τα σύνορά της και αφήνει τους ανθρώπους να πνίγονται στα σαπιοκάραβα».

Η υποψήφια βουλεύτρια, αναφερόμενη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καθώς και στο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου σημείωσε πως το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας αναγνωρίζει πλέον τους αγώνες του κόμματος και την τίμια στάση που τηρεί όλα αυτά τα χρόνια, όντας στο πλευρό των πολιτών σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν και το επιβράβευσε με την ψήφο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη Λέσβο, σημειώνει, αν και αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος, ωστόσο έχουμε το παράδοξο της μη εκλογής βουλευτή. Στη νέα εκλογική  αναμέτρηση ζητάμε από τον κόσμο του νησιού μας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ ώστε να μπορέσουμε να εκλέξουμε τη βουλεύτριά μας Μαρία Κομνηνάκα που είναι πρώτη στη λίστα.

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των πολιτών και μετά τις εκλογές, σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Ωστόσο για εμάς εδώ στη Λέσβο θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στις δυνάμεις μας, μία αγωνιστική δυναμική παρουσία η οποία θα στηρίζει τα αιτήματά μας ακόμη περισσότερο μέσα από την παρουσία της στη βουλή.

Η εκλογή ενός βουλευτή άλλου κόμματος, δεν θα κάνει τη διαφορά, αφού ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία τετραετία ψήφισε σχεδόν το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν το 50%. Η εκλογή ενός βουλευτή ωστόσο από το ΚΚΕ θα αποτελέσει ισχυρό όπλο μάχης και πάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα είναι τι θέλουν οι πολίτες. Θέλουν έναν βουλευτή που θα στηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ή μήπως θέλουν έναν άνθρωπο μπροστάρη στους αγώνες για τους πλειστηριασμούς, τα κομμένα ρεύματα και όλη αυτή τη λαίλαπα αντιλαϊκών πολιτικών που αναμένεται να εφαρμοσθούν μετά τις εκλογές;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ