× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Τα pass που έδωσε ο Μητσοτάκης τα πήρε από την τσέπη των πολιτών και τα χάρισε στους ομίλους»

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και στις διαφορές του από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/6/2023

«Τα pass που έδωσε ο Μητσοτάκης τα πήρε από την τσέπη των πολιτών και τα χάρισε στους ομίλους»

«Σε αυτές τις εκλογές, πρέπει επιτέλους να ακουστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι διαφορές του σε σχέση με αυτό της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μπουρνούς στις πρώτες εκλογές αναλώθηκαν τα κόμματα στο διάλογο για την απλή αναλογική και τις συνεργασίες και έτσι δεν ακούστηκε τίποτα για τα προγράμματα και το τι μέλει γενέσθαι από την επομένη των εκλογών και μετά όπου, σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές δεσμεύσεις της χώρας οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοσθούν από την κυβέρνηση που θα εκλεγεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπουρνούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην τετραετία που κυβέρνησε επέλεξε να ενισχύσει τους μεγάλους ομίλους σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας. Επέλεξε ακόμη, σημείωσε να ενισχύσει τους οικονομικά προνομιούχους με συγκεκριμένα μέτρα που έλαβε και κραυγαλέες φοροαπαλλαγές.

«Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έδωσε πολλά pass, ωστόσο αυτά προέρχονταν από τον πολύ αυξημένο ΦΠΑ που εισέπραττε. Τα υπερέσοδα  λοιπόν από τη φορολογία των πολιτών επέλεξε να τα επιστρέψει στους ίδιους τους ομίλους μέσω των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις δήθεν ενισχύσεις για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αμέσως μόλις εκλεγεί, θα μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης και θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των μεγάλων ομίλων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των τιμών η οποία θα γίνει αμέσως αντιληπτή από το μέσο συμπολίτη μας καταναλωτή. Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευκαιριακά, έχουν μόνιμο χαρακτήρα τουλάχιστον για όσο διαρκεί η κρίση».

Αναφερόμενος στο θέμα της δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπουρνούς μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι ντροπή ο Μητσοτάκης να λέει ότι θα δώσει βάρος στην αναβάθμιση της, την στιγμή που όλοι ξέρουν ότι στην ατζέντα της υπάρχει το ξεπούλημα των υπηρεσιών στους ιδιώτες. Όπως είπε, οι δηλώσεις Πνευματικού αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για τους σχεδιασμούς Μητσοτάκη που είναι ουσιαστικά η αντιγραφή του συστήματος υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, που όποιος δεν έχει λεφτά, κυριολεκτικά, πεθαίνει στο δρόμο.

Μάλιστα τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αυτό που αποκρύπτει η Νέα Δημοκρατία συστηματικά είναι ότι την τετραετία που μας πέρασε υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και οι προσλήψεις που έγιναν σε καμία περίπτωση δεν κάλυψαν τα κενά. Μάλιστα πρόσθεσε, συνολικά αν το δει κανείς ο αριθμός σήμερα των εργαζομένων στο ΕΣΥ είναι μικρότερος από αυτόν της περιόδου που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για τα νησιά μας τόνισε ο κ. Μπουρνούς περιλαμβάνει σοβαρά κίνητρα στους γιατρούς, για να έρθουν να υπηρετήσουν στα ακριτικά μας νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Τα κίνητρα αυτά είναι οικονομικά με καλούς μισθούς, ακαδημαϊκά με δυνατότητες που δίνονται για περεταίρω εκπαίδευση, στεγαστικά με δωρεάν στέγη και βέβαια οι προκηρύξεις δεν θα γίνονται για μονές θέσεις ειδικοτήτων στα ακριτικά νοσοκομεία αλλά για δύο και τρεις, ώστε οι γιατροί που έρχονται να ξέρουν ότι δεν θα απαιτείται εφημερία 365 μέρες το χρόνο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στο ζήτημα της Παιδείας σημειώνοντας ότι μοναδικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων και μάλιστα πρόσθεσε πως αν ο αριθμός των εδρών της επιτρέψει μια τέτοια ενέργεια θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος μόνη της.

‘Όπως σημείωσε η βάση του 10 που έβαλε η κ. Κεραμέως είχε ολέθριες συνέπειες για τα Πανεπιστήμια και κυρίως για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην ουσία μπήκε ώστε χιλιάδες παιδιά να αναγκαστούν να πάνε στα ιδιωτικά κολλέγια και να δαπανήσουν οι οικογένειές τους χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι γνωστό ότι  είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, πως το παιδί από το Περιστέρι δεν χρειάζεται να πάει στο Πανεπιστήμιο και ότι μπορεί να γίνει ψυκτικός. Αυτή είναι η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καθιερώσει ένα δίκαιο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και μάλιστα πρωτοπόρησε με τις λεγόμενες πράσινες σχολές στις οποίες εφόσον το επιθυμούσαν θα είχαν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι του Λυκείου».

Σε ότι αφορά το δημογραφικό ο Γιάννης Μπουρνούς σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ότι μερίδιο ευθύνης για αυτό έχουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την περίοδο που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα για την ενίσχυση του πληθυσμού και των οικογενειών, ωστόσο τώρα υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο με διάθεση στέγης στα νέα ζευγάρια και διπλασιασμό επιδόματος ενοικίου, αύξηση του επιδόματος παιδιού το οποίο θα λέγεται πια  επίδομα μητέρας και το οποίο θα την ακολουθεί στη ζωή της για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο μεγάλωμα του παιδιού της. Επιπλέον θα υπάρξει εξίσωση άδειας μητρότητας στις εργαζόμενες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και μέριμνα για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ