× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ακραίο fake news της ΝΔ η ταχεία απονομή συντάξεων. Μία στις δύο συντάξεις έχει λάθη»

Η Εφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός Εργασίας και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά στο «Ν» εν όψει των εκλογών

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/6/2023

«Ακραίο fake news της ΝΔ η ταχεία απονομή συντάξεων. Μία στις δύο συντάξεις έχει λάθη»

Η υποψήφια βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής, Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm για τις εκλογές. Αρχικά τόνισε ότι η μετατόπιση ψηφοφόρων προς τη ΝΔ δεν είναι μόνιμη, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν επιρρίπτει ευθύνες στους ψηφοφόρους, αλλά βλέπει τα δικά του λάθη σε σχέση με την μη μεταφορά του μηνύματος και του προγράμματός του πριν από τις πρώτες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επανασυστηνόμαστε στον κόσμο διά του προγράμματός μας, απέναντι στο οδυνηρό, αρνητικό και αναπάντεχο αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου. Είναι θετική ψήφος η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Αντιθέτως, η ΝΔ εκφοβίζει συνεχώς τους πολίτες. Ήταν βασική μας παράλειψη που δεν κατορθώσαμε να θέσουμε στις πρώτες εκλογές μια ατζέντα συζήτησης για τα προβλήματα των πολιτών και την προοπτική τους», συμπληρώνει η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφέρθηκε στην αλαζονική στάση της ΝΔ, με το επεισόδιο της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη, αλλά και του κ. Κουμουτσάκου σχετικά με την έλλειψη οδηγών και ασθενοφόρων, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική πρακτική και υποτιμητική στάση απέναντι στους πολίτες και στο δικαίωμά τους να κρίνουν με την ψήφο τους το μέλλον της χώρας.

Αναφέρθηκε στη μείωση του μέσου μισθού που συντελέστηκε επί κυβέρνησης ΝΔ, στη διάλυση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων και χαρακτήρισε fake news της ΝΔ ότι δήθεν τακτοποιήθηκε γρηγορότερα η απονομή των συντάξεων. Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τακτοποιήθηκαν σε σύνολο 400.000 αιτημάτων συντάξεων οι 230.000, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας αφενός ανέβηκε ο αριθμός ξανά στις 400.000 και αφετέρου μία στις δύο συντάξεις έχει λάθη, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στους συνταξιούχους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ΝΔ ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε και για το ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κυρίως προβλημάτισε με το γεγονός ότι έχει αναδειχτεί η Ελλάδα ως χώρα με ελλείμματα στο κράτος δικαίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής