× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε ποιο στάδιο είναι οι μελέτες για το Κλειστό Γυμναστήριο του Καρά Τεπέ;»

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2023

«Σε ποιο στάδιο είναι οι μελέτες για το Κλειστό Γυμναστήριο του Καρά Τεπέ;»

Στη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης και στις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2021 έως σήμερα από τη δημοτική αρχή αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Μπροστά» Παναγιώτης Χριστόφας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δήλωσή του ο κ. Χριστόφας αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χρηματοδοτήσεις τόσο προς τον Αναπτυξιακό Οργανισμό όσο και προς τον Δήμο Μυτιλήνης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εντούτοις έως σήμερα δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για το πως αξιοποιούνται τα χρήματα αυτά.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Χριστόφας στη δήλωσή του αναφέρει: 

«Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου εκδόθηκε η διαπιστωτική πράξη έγκρισης χρηματοδότησης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. με το ποσό των 2.800.000 ευρώ  για το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση και αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης με την ονομασία Καρά Τεπέ Μυτιλήνης», το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 2 Μαρτίου του 2022 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η χρηματοδότηση των μελετών (Στατική και Η/Μ) για την ανέγερση Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου στον Καρά Τεπέ με το ποσό των 581.390 ευρώ, ενώ πέραν αυτών δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο εκείνη την περίοδο έκαναν αναφορά σε σχετική δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 5 εκ. ευρώ για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σήμερα, Ιούνιος του 2023, προκύπτουν ερωτήματα όπως:

Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για να αξιοποιήσει αυτές τις χρηματοδοτήσεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο;

Ποιος έχει τον συντονισμό ενός σημαντικού για τη νεολαία μας έργου ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. ή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Και τέλος, πότε προβλέπεται να υπάρχει ωριμότητα μελετών και εγκρίσεων για να δημοπρατηθεί το έργο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση των διαδικασιών από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, αλλά και να υπάρξει σχετική αναλυτική ενημέρωση, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη σύγχρονων χώρων άθλησης μεγάλης χωρητικότητας, που δύνανται να φιλοξενήσουν και αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις, για τους οποίους η ανάγκη ύπαρξης εκτός από σταθερή, αναδείχτηκε επιπλέον, μετά και από το πρόσφατο παράδειγμα της διοργάνωσης των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αγοριών Κ-17 στο Βόλεϊ, τον Απρίλιο του 2023 στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η αυτοδιοικητική κίνηση ΜΠΡΟΣΤΑ, εντάσσει στο πρόγραμμά της, τη δημιουργία σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου - αθλητικού κέντρου για αθλήματα σάλας στον Καρά Τεπέ, το οποίο θα εξυπηρετεί ως χώρος και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και για αθλήματα που πλέον υποεκπροσωπούνται όπως η πάλη, η επιτραπέζια αντισφαίριση κλπ, αθλήματα που στο παρελθόν φιλοξενούνταν στον χώρο του παλιού κολυμβητηρίου στο λιμάνι.

Η δε φιλοσοφία της περιστρέφεται γύρω από την οργανωμένη, συστηματική και ταχεία παρακολούθηση των αναληφθέντων έργων για το Δήμο Μυτιλήνης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ