× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Υγεία δεν ήταν προτεραιότητα»

Κυνική ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2023

«Η Υγεία δεν ήταν προτεραιότητα»

Στην κυνική ομολογία ότι η δημόσια υγεία δεν αποτέλεσε προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε μιλώντας στο Action 24 ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε η οικονομία υποστηρίζοντας πως δεν μπορείς να φτιάξεις την Υγεία αν δεν έχεις λεφτά, άρα προηγείται η οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι η υγεία έμεινε πίσω γιατί η οικονομία είχε προτεραιότητα, όμως ο γαλάζιος υποψήφιος βουλευτής τοποθετήθηκε λες και τα νοικοκυριά δεν έχουν σαρωθεί από την ακρίβεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ είπε ότι «η χώρα είχε πολλά προβλήματα, το πρώτο ήταν η οικονομία. Δεν μπορείς να φτιάξεις την υγεία άμα δεν έχεις λεφτά. Όλα στη ζωή έχουν μια λογική. Πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά. Αυτό κάναμε, φτιάξαμε την οικονομία κι έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Τώρα που έχουμε πλεόνασμα χρημάτων, πάμε στο δεύτερο. Δεύτερο πράγματι είναι το ζήτημα της Υγείας. Να πας να φτιάξεις ένα σύστημα υγείας χωρίς λεφτά, γίνεται; Δεν γίνεται».

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι επί μια τετραετία η Νέα Δημοκρατία είχε την εξουσία έριξε ευθύνες στην παθογένεια του ΕΣΥ λέγοντας πως «το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα. Αν ακούτε τον κύριο Μητσοτάκη, όλη η προεκλογική περίοδος που κάναμε είχε ως πρώτο θέμα το ΕΣΥ. Το πώς θα φτιάξουμε την Υγεία στην Ελλάδα. Εμείς δεν είπαμε ότι δουλεύουν τα πάντα καλά στην Υγεία. Αντιθέτως, λέμε ότι πρέπει να τα φτιάξουμε από την αρχή. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και το σύστημα υγείας θέλει φτιάξιμο από την αρχή» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει διατελέσει και υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία