× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέοι από όλη την Ελλάδα στον πανέμορφο ορεινό Ασώματο

Συνεχίζεται η τετραήμερη εκπαίδευση ενηλίκων βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/6/2023

Νέοι από όλη την Ελλάδα στον πανέμορφο ορεινό Ασώματο

Τρίτη μέρα χθες Κυριακή 4 Ιουνίου, της τετραήμερης εκπαιδευτικής διαδικασίας ενηλίκων βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με τον τίτλο «Μεγάλη Δράση Υπαίθρου Κοινότητας Ανιχνευτών». Και 22 ενήλικες βαθμοφόροι του κλάδου Ανιχνευτών (προσκόπων ηλικίας μαθητών Λυκείου) από όλη την Ελλάδα μαζί με έξι ενήλικες εκπαιδευτές βρέθηκαν στον Ασώματο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασωμάτου «Μανώλης Κοντέλλης» προσομοιάζοντας στη λειτουργία μιας Κοινότητας ανηλίκων με τους βαθμοφόρους τους, γνώρισαν κάποια από τα «μυστικά» του κλάδου των Ανιχνευτών δουλεύοντας με αντικείμενο τη Λέσβο.

Το Σαββάτο το βράδυ έφτασαν στον Ασώματο, μετά από μια μαγική εμπειρία γνώσης με την περιήγηση στα πάρκα απολιθωμάτων και τους χώρους του Μουσείου Απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου και στη συνέχεια στον κόλπο της Καλλονής όπου παρατήρησαν την ορνιθοπανίδα του υγρότοπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Προσκοπικό χώρο του Ασωμάτου το βράδυ του Σαββάτου, κάτω από την πανσέληνο, παρουσίασαν παραστάσεις καραγκιόζη και την Κυριακή πραγματοποίησαν δράση προσφοράς στην τοπική κοινωνία του πανέμορφου χωριού ως αντίδωρο για τη φιλοξενία του Προσκοπικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι με την καθοδήγηση της Προέδρου της Κοινότητας Ασωμάτου Λουκίας Κορδογιάννη και του ιερέα του χωριού π. Χρήστου Καραφασούλη, μια ομάδα εκπαιδευόμενων βαθμοφόρων προχώρησε στον καθαρισμό από σκουπίδια και χόρτα του λιθόστρωτου μονοπατιού που συνδέει τον Ασώματο με τους Αγίους Αναργύρους, γνωστή και αγαπημένη περιπατητική διαδρομή σε ντόπιους και επισκέπτες. Επίσης επισκεύασαν και πέτρινους φράκτες του μονοπατιού που είχαν πέσει σε μερικά σημεία κάνοντας δύσκολη την πορεία του περιπατητή.

Μια άλλη ομάδα με χορτοκοπτικά και σκούπες καθάρισαν τα λιθόστρωτα σοκάκια του χωριού. Μια τρίτη ομάδα ασβέστωσε τα σοκάκια. Ενώ τέλος μια τέταρτη ομάδα στο πάρκο αναψυχής και αθλητισμού «Μανώλης και Μίκα Κοντέλλη» στην περιοχή καζίνο Ασωμάτου προχώρησαν σε καθαρισμό των παρτεριών και δημιουργία παιχνιδιών δαπέδου για παιδιά.Τέλος επισκέφτηκαν την εκκλησία των Αρχαγγέλων του χωριού και ενημερώθηκαν για την ιστορία του μνημείου – ναού αλλά και την ιστορία του πανέμορφου ορεινού χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής πεζοπορώντας μετακινήθηκαν στην Αγιάσο. Εκεί με τη βοήθεια των ανθρώπων της Κοινότητας Αγιάσου, του «Αναγνωστηρίου» και της ΚΟΙΝΣΕΠ Visit Agiasos γνώρισαν τα έθιμα της για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, το έθιμο του πετάγματος του «φαναριού» και τις τοπικές γεύσεις σε καφενείο του χωριού. Από το πρωί σήμερα πορεύονται προς την κορυφή του μεγάλου Λεσβιακού Ολύμπου.

Σκοπός των Προσκόπων της Λέσβου που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της, ήταν μέσω της δράσης αυτής να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι τη Λέσβο, ως προορισμό εναλλακτικού, οικολογικού και πολιτισμικού τουρισμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια