× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάνω από 1.000 Τούρκοι την Παρασκευή στη Μυτιλήνη

Τέσσερα πλοιάρια, μεταξύ των οποίων και το πρώτο δρομολόγιο του καταμαράν από τη Σμύρνη έφτασαν στο λιμάνι

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/6/2023

Πάνω από 1.000 Τούρκοι την Παρασκευή στη Μυτιλήνη
Παναγιώτης Μπαλάσκας

236 επιβάτες από τη Σμύρνη υποδέχτηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης στο πρώτο δρομολόγιο για φέτος με καταμαράν, το πρωί της Παρασκευής, ανάμεσα σε πάνω από 1000 επισκέπτες από την Τουρκία που κατέφτασαν συνολικά με τέσσερα πλοιάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το χαμόγελο στα χείλη έφταναν οι επισκέπτες του καταμαράν οι οποίοι θα μείνουν έως την Κυριακή, και τα δρομολόγια θα είναι κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Στα επόμενα δρομολόγια θα μπορούν και οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν για Σμύρνη, με τουριστικά πακέτα της τάξης των 170 ευρώ που θα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις, πρωινό και το ταξίδι τους.

Περίπου 60 ευρώ κοστίζει το εισιτήριο πηγαινέλα Μυτιλήνη- Σμύρνη, και 35 ευρώ μόνο η αναχώρηση, όπως εξηγεί ο πράκτορας από το Fotis Tours στο «Ν».

Πολύ πιθανόν όπως εξήγησε ο Φώτης Αβντάν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να δρομολογηθεί το καταμαράν κάθε Τετάρτη και στο Πλωμάρι με μονοήμερη άφιξη - αναχώρηση. «Το Πλωμάρι είναι ένας προορισμός που τον θέλουμε ωστόσο υπάρχουν ορισμένα προβλήματα τα οποία είχαμε επισημάνει από πέρυσι. Το ένα είναι ότι δεν υπήρχε duty free κατάστημα στο Τελωνείο το οποίο το ζητούν οι επισκέπτες. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία για να μπορέσουν να φύγουν οι Τούρκοι από το Πλωμάρι και να πάνε σε άλλη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι το δρομολόγιο θα μπει τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ικανοποιημένος από το σφίξιμο των δεσμών με τους γείτονες δήλωσε στο «Ν» και ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής που βλέπει ότι οι αφίξεις θα αυξάνονται από απέναντι καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο κ. Λαζαρής επισημαίνει ότι θα είναι καλό να παραμείνουν οι τιμές συγκρατημένες και οι φορείς του τουρισμού να εξυπηρετούν τους επισκέπτες με χαμόγελο. 

Γενικότερα όπως εξήγησε ο Άρης Λαζαρής, οι Τούρκοι έρχονται μεν με το καραβάκι στην πόλη της Μυτιλήνης, μετακινούνται όμως στη συνέχεια σε όλη τη Λέσβο και βρίσκουν δωμάτια και ξενοδοχεία. Γενικά από την πληροφόρηση που έχουμε περνούν πολύ όμορφα και μάλιστα κάνουν οικονομικές αγορές  σε πολλά προϊόντα που στην Τουρκία είναι πολύ πιο ακριβά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε με Τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Σμύρνης και επιχειρηματίες, με αφορμή το πρώτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα εγκαινιάζοντας για φέτος την γραμμή Μυτιλήνη – Σμύρνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς η Περιφερειακή Αρχή με τις ενέργειες της και τις στοχευμένες δράσεις της στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο, έχει αυξήσει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία και αυτό είναι εμφανές πλέον. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, καθώς έχω ξανά πει πως ο εξ ανατολών τουρισμός είναι η κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης των νήσων μας», τόνισε.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης