× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τουριστικό καλοκαίρι για τη Λέσβο με αισιόδοξα μηνύματα

Η ευρωπαϊκή αγορά κινείται σε ανοδικά επίπεδα, χωρίς μεγάλες πληρότητες προς το παρόν. Τούρκοι και Έλληνες αναμένεται να σώσουν την παρτίδα από 15 Ιουνίου και μετά με μεγάλο αριθμό αφίξεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2023

Τουριστικό καλοκαίρι για τη Λέσβο με αισιόδοξα μηνύματα

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της τουριστικής περιόδου και κυρίως για τις αφίξεις τσάρτερ από την Ευρώπη δηλώνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι βλέπουν αύξηση των κρατήσεων ωστόσο σημειώνουν ότι γενικότερα η Λέσβος συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην εικόνα της περιόδου, ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς σημειώνει ότι ο αριθμός των τσάρτερ που είναι 18 +1 το οποίο πιθανόν να δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα, είναι ίδιος με πέρυσι ωστόσο πρόσθεσε ευελπιστούμε σε μεγαλύτερες πληρότητες κυρίως για τον Ιούνιο.

«Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι φέτος δρομολογήθηκαν νωρίτερα αρκετές πτήσεις ενώ είχαμε και έναν σχετικά καλό Απρίλιο με τους Bird watchers. Από εκεί και πέρα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε και τα στοιχεία του Μαΐου. Σαφώς η κίνηση σε σχέση με το 2022 είναι βελτιωμένη, δεν χωρά κάποια αμφιβολία σε αυτό, όμως δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για μεγάλες πληρότητες των αεροπλάνων.

Ήδη είχαμε μέσα στο Πάσχα την ακύρωση μίας πτήσης από Πολωνία η οποία μας προβλημάτισε αρκετά. Ο λόγος για τον οποίον έγινε αυτό, όπως μας εξήγησαν είναι κυρίως το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αρκετές κρατήσεις. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε έρθει και πέρυσι στη Λέσβο και θεωρούσαμε σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μήνες που θα κάνουν τη διαφορά στην αύξηση των αφίξεων είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος οι οποίοι παραδοσιακά στη Λέσβο είναι υποτονικοί στις αφίξεις από την Ευρώπη. Ο Ιούλιος είναι γενικά ένας δυνατός τουριστικός μήνας και φυσικά ο Αύγουστος φτάνει σε υψηλές πληρότητες και δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Την ίδια ώρα τα μηνύματα από τα απέναντι παράλια είναι ιδιαίτερα θετικά. Ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να έρθουν στη Λέσβο σχεδόν 2.000 Τούρκοι επισκέπτες ενώ θα ξεκινήσει και το δρομολόγιο με το catamaran από τη Σμύρνη το οποίο θα φέρει περίπου 350 άτομα.

«Γενικά είμαστε αισιόδοξοι για την περίοδο που έχει ξεκινήσει, αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων.

Η αγορά της Τουρκίας, συνεχίζει ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος,  κινείται σε καλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε μεγάλο αριθμό αφίξεων. Από εκεί και πέρα τα μηνύματα από την ελληνική αγορά αν και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο φαίνεται ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Από αρχές Ιουνίου και μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, πιστεύω θα έχουμε αρκετή κίνηση από Έλληνες τουρίστες. Μένει να επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες αυτές προβλέψεις, όμως σε κάθε περίπτωση η φετινή χρονιά θα είναι αρκετά καλύτερη από τα δύσκολα τελευταία τρία χρόνια που περάσαμε». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών επανήλθε ο Μουτζούρης

Παρακολούθησε και χαιρέτησε στην ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

300 παιδιά και 68 εκπαιδευτικοί τονώνουν τον μαθητικό τουρισμό της Λέσβου

Στο πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός ευεξίας, μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης για τη Λέσβο

Σημαντικές ανακοινώσεις και συμπεράσματα για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θερμαλισμού στο νησί μας, βγήκαν μέσα από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Mythical Coast
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αισχροκέρδεια σε βάρος κτηνοτρόφων και καταναλωτών

Μείωση τιμών και καθυστερήσεις πληρωμών αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι της Λέσβου. Στα ύψη η τιμή της φέτας παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για αυστηρούς ελέγχους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ