× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούτε ευρώ για το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης

Ο συντελεστής της Θεατρικής Ομάδας Στρατής Βλαστάρης κατά την τελευταία παράσταση του Εργαστηρίου που έγινε με έξοδα των μελών του, κατήγγειλε δημόσια την απαξίωση των δράσεων του από το Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2023

Ούτε ευρώ για το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης

Την απαξίωσή και υποχρηματοδότηση των δράσεων και της λειτουργίας του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Μυτιλήνης κατήγγειλε  δημόσια λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές», ο υπεύθυνος λειτουργίας της θεατρικής ομάδας Στρατής Βλαστάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Βλαστάρης επισήμανε ότι τα μέλη και οι συντελεστές του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Μυτιλήνης διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση της παρούσας δημοτικής αρχής έναντι της ομάδας μας.

«Το θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας, σημειώνει,  γνωρίζει τις θεατρικές δημιουργίες της ερασιτεχνικής μας ομάδας εδώ και σαράντα χρόνια. Εκατοντάδες συντελεστές λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουν θεατρικές παραγωγές που απόλαυσε το κοινό τις περισσότερες φορές με ελεύθερη είσοδο δεδομένου ότι η ομάδα μας είναι δημοτική.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής η ομάδα μας χρηματοδοτήθηκε με μηδενικό έως ελάχιστο ποσό, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισθανόμαστε απόλυτη απαξίωση και θλίψη για την στάση αυτή που είναι άδικη για την ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας του Δήμου Μυτιλήνης και που έχει φτάσει μέχρι και του σημείου να μην πληρώνονται ανειλημμένες  υποχρεώσεις για λογαριασμό της ομάδας μας.

Να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας είχαμε μικρή παρουσία στα θεατρικά δρώμενα, οπότε φαντάζεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος που θα υπήρχε αν δεν ήταν αυτός ο νεκρός χρόνος των δύο περίπου ετών.

Φέτος  προγραμματίζαμε τον εορτασμό των 40 χρόνων παρουσίας της ομάδας μας με διάφορες επετειακές εκδηλώσεις και με τουλάχιστον 3 παραγωγές που όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν γιατί δεν προγραμματίστηκε κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι σχετικές δαπάνες. Η σημερινή παράσταση στήθηκε με εισφορές των μελών της ομάδας από το υστέρημα τους και με ελάχιστες χορηγίες φίλων μας και - εννοείται - ότι σε περίπτωση χρηματοδότησης της θα μπορούσε να είναι πιο πλούσια και εντελώς διαφορετικά δομημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα κάποιες δαπάνες που έπρεπε να γίνουν και αφορούσαν στη συντήρηση και στην ανανέωση του χώρου που στεγάζεται η ομάδα  μας , καθώς και στην αγορά των απόλυτα απαραίτητων ειδών εξοπλισμού και αναλώσιμων ειδών, ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί οποιαδήποτε παράσταση στο θεατράκι της Χρυσομαλλούσας, δεν δόθηκαν ποτέ.

Την ίδια στιγμή που χρηματοδοτούνται εκ μέρους της δημοτικής αρχής πλήθος επετειακών εκδηλώσεων, γιορτών, συλλόγων και άλλων φορέων για την πολιτιστική τους δράση (και καλώς γίνεται) δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για την ενίσχυση της θεατρικής μας ομάδας.

Έναντι αυτής της απαράδεκτης στάσης που έγινε χωρίς κανένα λόγο, εμείς θα εξακολουθούμε να προσπαθούμε και να δουλεύουμε για τις παραγωγές που ετοιμάζουμε, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ώστε το θεατρόφιλο κοινό να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ