× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο ζευγάρι με αναπηρία στη Μυτιλήνη

Συγκινητική η συμπαράσταση των πολιτών στους συνδημότες μας. Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχθηκαν για την οικονομική ενίσχυσή τους και την εξόφληση του λογαριασμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/5/2023

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο ζευγάρι με αναπηρία στη Μυτιλήνη

Πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και υποστήριξης δέχθηκε από την Πέμπτη το πρωί που δημοσιοποιήθηκε το θέμα στο  «Ν» έως σήμερα το ζευγάρι των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας και η ΔΕΔΔΗΕ με εντολή ιδιωτικής εταιρείας ρεύματος προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης για χρέος 434 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» ο κ. Χρήστος, φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες οι οποίοι εξέφραζαν την στήριξή τους και τους πρότειναν να τους ενισχύσουν ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για την εξόφληση του λογαριασμού.

Ιδιαίτερα σημαντική, σημείωσε ο συνδημότης  μας ήταν η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου του, οι οποίοι μετά από επικοινωνία με την εταιρεία κανόνισαν να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος την Πέμπτη το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά ο λογαριασμός ρεύματος πληρώθηκε σήμερα Παρασκευή το πρωί από συμπολίτη μας ο οποίος πραγματοποίησε την εξόφληση στην Εθνική Τράπεζα.

«Επικοινώνησε μαζί μας, σημειώνει ο κ. Χρήστος ένας ευγενικός κύριος, δεν μας είπε το όνομά του και ζήτησε τα στοιχεία για να πληρώσει τον λογαριασμό. Στη συνέχεια μας ρώτησε αν έχουμε ανάγκη από κάτι άλλο. Τον ευχαρίστησα θερμά για ό,τι έκανε κι εκείνος μας έστειλε και ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Πραγματικά δεν έχουμε λόγια  εγώ και η σύζυγός μου να περιγράψουμε την ευγνωμοσύνη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχαριστούμε ακόμη όλο τον κόσμο που επικοινώνησέ μαζί μας τις ημέρες αυτές και μας στήριξε στην περιπέτεια μας».

Σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε πολλές ακόμη παρόμοιες ιστορίες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά του κόσμου, σώζει στο παρά πέντε την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας.

Εύλογα αναρωτιέται όμως κανείς έως πότε η αυτονόητη στήριξη στους κοινωνικά αδύναμους πολίτες και στις ευάλωτες ομάδες όπως είναι τα άτομα με αναπηρία θα συναρτάται από τα φιλάνθρωπα συναισθήματα των πολιτών. Η στήριξη των ανθρώπων αυτών είναι καθήκον της πολιτείας και της όποιας κυβέρνησης, η οποία οφείλει να φροντίσει με ειδικά νομοθετήματα να θωρακίσει τις ομάδες αυτές απέναντι στις ορέξεις και τις αρπακτικές διαθέσεις των ιδιωτικών εταιρειών και των τραπεζών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.