× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία που ζει στη Μυτιλήνη

Η Ευαγγελία είναι καθηλωμένη στο καροτσάκι και ζει εδώ και μέρες χωρίς ρεύμα με το σύζυγό της που έχει κι αυτός σοβαρή αναπηρία. Η διακοπή έγινε για 434 ευρώ κι ενώ γνώριζε η ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει άτομο με αναπηρία στο σπίτι

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/5/2023

Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία που ζει στη Μυτιλήνη

Μια απίστευτη ιστορία κοινωνικής αναλγησίας του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, έρχεται στο φως με τη διακοπή ρεύματος για ποσό κάτω από 500 ευρώ σε ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας. και ζει μόνιμα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ευαγγελία που έχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι ζει μόνιμα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Μυτιλήνη μαζί με  τον σύζυγό της Χρήστο που αντιμετωπίζει και αυτός σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει αναπηρία 51%.

Στις 17 Μαΐου πριν μερικές ημέρες δηλαδή, έγινε διακοπή ρεύματος στο σπίτι του ζευγαριού  για χρέος 434 ευρώ.

Όπως εξηγεί ο Χρήστος στην κάμερα του «Ν» είχε γίνει διακοπή και πριν μερικές εβδομάδες, όμως ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει τη ΔΕΔΔΗΕ ότι το σπίτι φιλοξενεί άτομο με σοβαρή αναπηρία και έτσι, αναφέρει, την επόμενη μέρα επανασυνδέθηκε το ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια πλήρωσε έναντι του χρέους που ήταν 488 ευρώ, το ποσό των 150 ευρώ. Τις επόμενες εβδομάδες ωστόσο προστέθηκε στο λογαριασμό και η νέα οφειλή και έφτασε στα 434 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα είναι εξηγεί ο Χρήστος ότι ήρθαν στις 17 του μήνα και μας έκοψαν ξανά το ρεύμα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν καλά πως στο σπίτι ζει άτομο με κινητικό πρόβλημα. Δεν συζητάμε φυσικά για εκβιασμούς και συνεχείς πιέσεις από την εταιρεία για την εξόφληση του ποσού».

Το ζευγάρι ζει από τις αναπηρικές του συντάξεις καθώς κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να εργαστεί ενώ όπως σημειώνουν παίρνουν φαγητό από συσσίτιο της εκκλησίας.

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, είναι πολύ σκοτεινά τη νύχτα, θέλω να κάνω μπάνιο και δεν μπορώ χωρίς φως», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η Ευαγγελία που είναι καθηλωμένη στο καροτσάκι και έχει απελπιστεί από την τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη. Ο σύζυγός της  προσπαθεί να της δώσει κουράγιο και να τη στηρίξει όμως και αυτός είναι πολύ απογοητευμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τρώμε κονσέρβες, λέει ο Χρήστος, αφού δεν έχουμε ψυγείο για να διατηρήσουμε το φαγητό κι ευτυχώς που υπάρχει το συσσίτιο της εκκλησίας. Περιμένω να πληρωθούμε τέλος του μήνα τις συντάξεις να πάμε να πληρώσουμε το λογαριασμό».

Προφανώς το  αφήγημα των πρόσφατων εκλογών  της νέας σύγχρονης και παραγωγικής Ελλάδας που αναπτύσσεται και προχωρά μπροστά, με σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες του, δεν περιλαμβάνει περιπτώσεις όπως  του Χρήστου και της Ευαγγελίας οι οποίοι ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες, με δύο αναπηρικές συντάξεις ως μοναδικό εισόδημα και τις τελευταίες ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Προφανώς στην ίδια λογική το ζευγάρι δεν περιλαμβάνεται και στις δεσμεύσεις των κομμάτων περί σεβασμού και υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους τους πολίτες. Προφανώς στο λαβύρινθο του κέρδους των ιδιωτικών εταιρειών χάνονται οι όποιες ευαισθησίες του αποκαλούμενου κοινωνικού κράτους.

Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την τραγική ιστορία τους και να τους στηρίξει με όποιο τρόπο επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6946940121.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη