× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 11:00 ο Τσίπρας στη Σακελλαροπούλου για τη διερευνητική

Τα επόμενα βήματα μέχρι τις 25 Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2023

Στις 11:00 ο Τσίπρας στη Σακελλαροπούλου για τη διερευνητική

Στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν θα την αξιοποιήσει. Αμέσως μετά την τρίτη διερευνητική εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να πράξει αναλόγως.

Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης επέστρεψε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή τους συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, του μετέφερε την πρόθεσή του να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου. Στη συνέχεια επικοινώνησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεσή του να επισπευσθεί η σύγκλιση και διάλυση της νέας Βουλής. Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία των 300 βουλευτών θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου και θα διαλυθεί την επομένη.

Τσίπρας: «Είμαι εδώ»

Μετά την πολύωρη συνεδρίαση τoυ Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε «παρών» και έτοιμος για την επόμενη μάχη, των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναλυτικά η δήλωση από τον Αλέξη Τσίπρα:

«Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ.

Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους το χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Αλλά και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου.


Ως μιας δύναμης ασυμβίβαστης. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων.

Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».


Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η ΝΔ, με την ενσωμάτωση στο 99,7%, έλαβε 40,79% και 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20,07% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,46% και 41 έδρες, το ΚΚΕ 7,23% και 26 έδρες, και η Ελληνική Λύση 4,45% και 16 έδρες.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ