× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H προσφυγή στις κάλπες γίνεται γιατί θέλουν να αλλοιώσουν την ψήφο του λαού

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΛΑΝΤΖΟΣ

Δημοσίευση 22/5/2023

H προσφυγή στις κάλπες γίνεται γιατί θέλουν να αλλοιώσουν την ψήφο του λαού

Υποψήφιος βουλευτής Ν. Λέσβου με το ΚΚΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετίζω τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που έκαναν το βήμα και ψήφισαν το ΚΚΕ, δίνοντάς του σημαντική άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστά, πανελλαδικά και στα νησιά μας, παρά την προσωρινή απώλεια της βουλευτικής έδρας στο νομό μας που οφείλεται στη μεγάλη μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ.  

 Συγχαίρω τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας στο εκλογικό αποτέλεσμα.

  Το αποτέλεσμα της εκλογικής ανόδου του ΚΚΕ, είναι καρπός της πείρας των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες, σε σημαντικές δράσεις μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Ο συσχετισμός που προέκυψε από τις εκλογές μεταξύ των αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που μπορεί να συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και μιας συναίνεσης ταυτόχρονα και στήριξης από δυνάμεις που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργατών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας.

  Έτσι, από αύριο ο ελληνικός λαός, ο λαός των νησιών μας και η νεολαία θα βρίσκονται απέναντι σε νέο κύμα επίθεσης για την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, με νέο γύρο περικοπών και λιτότητας, με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, τις επικίνδυνες εξελίξεις από το μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία με μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και με τις αρνητικές διευθετήσεις που φέρνει η ΝΑΤΟική ομπρέλα στα Ελληνοτουρκικά. Αυτά θα υλοποιήσει η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Καμιά στήριξη, καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές!

  Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για το λαό μας αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή στο μετερίζι των ταξικών, λαϊκών αγώνων, για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος, όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Η προσφυγή σε νέες κάλπες, γίνεται όχι γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά γιατί θέλουν να αλλοιώσουν την ψήφο του λαού με εκβιαστικά διλήμματα, με την υφαρπαγή και των ψήφων και των βουλευτικών εδρών με βάση τον νέο εκλογικό νόμο. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση απαιτείται από τώρα να ετοιμαστούμε για μια ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Γιατί το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει αυτή τη δύναμη που του έδωσε ο λαός στην κάλπη για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, της αντεπίθεσης στον δρόμο της ανατροπής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι πραγματικά στηρίγματα των λαϊκών αγώνων, των διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή και παντού.

  Συνεχίζουμε δυνατά, δυναμικά, έτσι όπως ξεκινήσαμε, και το επόμενο διάστημα, για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, για να ακούγεται δυνατά στη Βουλή η φωνή των εργαζόμενων, των νέων, του λαού των νησιών μας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός