× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι εκλογές της Κυριακής, είναι χρυσή ευκαιρία για την ανανέωση στη Λέσβο»

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Πιπίνης μιλά για τις προτεραιότητες του τις πρώτες 300 ημέρες όταν εκλεγεί βουλευτής και την ανάγκη ανανέωσης των πολιτικών εκπροσώπων των νησιών μας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/5/2023

«Οι εκλογές της Κυριακής, είναι χρυσή ευκαιρία για την ανανέωση στη Λέσβο»

Στους στόχους που έχει βάλει για τις πρώτες 300 μέρες της θητείας του και στην ανάγκη ανανέωσης των πολιτικών εκπροσώπων της Λέσβου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων  σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Πιπίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο κ. Πιπίνης αναφερόμενος στο ζήτημα της ανανέωσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτές οι εκλογές είναι χρυσή ευκαιρία για τη Λέσβο να κάνει την ανατροπή και να στείλει στη βουλή νέους ανθρώπους, με προτάσεις όραμα και πρόγραμμα για τον τόπο μας.

«Θεωρώ ότι η Λέσβος έχει μείνει πίσω σε πολλά ζητήματα και απαιτείται σκληρή δουλειά και καίριες παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους της στη βουλή σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση με επιμονή και συγκροτημένο σχέδιο στους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα υπηρετήσει με προσήλωση τους στόχους και μάλιστα σημείωσε ότι έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις πρώτες 300 μέρες και ορισμένα ζητήματα που πρέπει να προχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μερικές φορές δεν αρκεί να καταθέτει κανείς ένα υπόμνημα στο γραφείο του Υπουργού ή του ιδιαίτερου γραμματέα του για να διεκπεραιώσει μία εργασία που επιθυμεί για τον τόπο του. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι αρκετά δαιδαλώδες σε μία υπόθεση μπορεί να απαιτούνται παρεμβάσεις σε περισσότερες από μία υπηρεσίες και Υπουργεία. Είμαι διατεθειμένος να πιέσω, να επιμείνω και αν χρειαστεί ο ίδιος να κάνω ορισμένες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο στόχος μου. Στη διάρκεια της συνεργασίας μου με τον Πρωθυπουργό, σε αρκετές περιπτώσεις, επέμενα και μάλιστα γινόμουν και φορτικός σε ορισμένα ζητήματα όμως στο τέλος όλοι αναγνώριζαν ότι το αποτέλεσμα δικαίωνε την επιμονή και την προσπάθεια».

Οι τέσσερις βασικοί άξονες που θα επικεντρωθεί ο Ιάσων Πιπίνης τους πρώτους μήνες της θητείας του είναι ο τουρισμός, η υγεία, η ερήμωση της υπαίθρου και η βελτίωση των υποδομών και των δομών του νησιού για τα Άτομα με Αναπηρίες.

«Μέσα από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες επισήμανε θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την πληγωμένη εικόνα της Λέσβου στο εξωτερικό, να αλλάξουμε το brand name του νησιού και να προσελκύσουμε επισκέπτες από υφιστάμενες και νέες αγορές. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να στηριχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα θα τρέξουμε δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και απασχόληση ώστε να βοηθήσουμε τις γυναίκες και τους νέους γενικότερα να παραμείνουν στον τόπο μας».

Πολύ ψηλά στην ατζέντα των πρώτων ημερών του Ιάσονα Πιπίνη  είναι ακόμη η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του νησιού καθώς και η αναβάθμιση των υποδομών και των δομών για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία στο ζήτημα που σχετίζεται με τους συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας και μάλιστα τόνισε ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να γνωρίσει τους ανθρώπους που παλεύουν για τους ανθρώπους αυτούς, μέσα από δράσεις και δομές όπως η Κυψέλη που δίνει αγώνα καθημερινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ιάσων Πιπίνης σημείωσε πως αισθάνεται χαρούμενος και περήφανος για την προεκλογική του πορεία και τα ζητήματα που έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης λέγοντας ότι τα θέματα αυτά τα υιοθέτησαν και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές και ξεκίνησε ένας εποικοδομητικός διάλογος για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νησί μας.

Ο ίδιος δήλωσε πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι παρών στη Λέσβο και την επόμενη μέρα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να παλεύει για τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Όπως είπε με νόημα «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε Πιπίνης σε αυτές τις εκλογές, θα ήταν χρήσιμο να τον εφεύρουμε για να βάλει στο κάδρο σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της Λέσβου»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια