× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής συζητά με στελέχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συναντήθηκε τις τελευταίες ημέρες με με τον πρόεδρο του Τμήματος επιστήμης τροφίμων Κωνσταντίνο Γκατζιώνη και τον Αντιπρύτανη Δημήτρη Παπαγεωργίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2023

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής συζητά με στελέχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συναντήσεις  με στελέχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είχε τις τελευταίες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Μοιρασγεντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος επιστήμης τροφίμων και διατροφής, Κωνσταντίνο Γκατζιώνη, αλλά και τον Αντιπρύτανη του πανεπιστημίου, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τις τελευταίες μέρες είχα δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις σχετικά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εστιάζω πολύ στο πώς μπορεί να αποκτήσει και πάλι ορμή και προοπτική τόσο στη Λέσβο όσο και στη Λήμνο, γι’ αυτό και συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του τμήματος επιστήμης τροφίμων και διατροφής, Κωνσταντίνο Γκατζιώνη, αλλά και τον Αντιπρύτανη του πανεπιστημίου, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά για το πανεπιστήμιο, εκτός από την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συζητήσαμε και θα στηρίξω απόλυτα:

- την δημιουργία 300 νέων θέσεων για φοιτητικές εστίες

- την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου για τους φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Το επίδομα παραμεθορίου για τα μέλη ΔΕΠ

- και την λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου Ξενία που τώρα το διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ

- Για τη Λήμνο, ο Πρόεδρος του τμήματος, μου είπε ότι οι φοιτητές έχουν μειωθεί σε μόλις 30 με 40 και ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί. Η σκέψη του, την οποία θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, είναι να ιδρυθεί δεύτερο τμήμα που να συνδυάζει την αγροδιατροφή με τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη σύνδεση των δύο ώστε να αναπτυχθεί συνολικά ο τουρισμός κάτι που φυσικά θα οφελήσει και τα υπόλοιπα νησιά.

Τέλος, με τον κ. Γκατζιώνη, μιλήσαμε για την αξιοποίηση του κτήματος Ηλιάδη, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο πανεπιστήμιο ώστε να γίνουν εκεί οι κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία αρχικά του τμήματος και μετέπειτα της σχολής. Η οικονομική στήριξη του πανεπιστημίου θα γίνει τόσο από κρατική χρηματοδότηση αλλά και από το Πανλημνιακό ταμείο που ιδρύθηκε με ΦΕΚ επί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης για τα νησιά μας και πρέπει να στηρίξουμε τόσο τους φοιτητές όσο και τους καθηγητές του ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του, να μεγαλώσει ο αριθμός των νέων φοιτητών για να συνεχίσει να παράγει γνώση. Προτεραιότητα πρέπει να είναι το ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο που δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να σταδιοδρομήσουν μέσα από ποιοτικές σπουδές. Όταν μάλιστα οι απόφοιτοι συνδέονται και με την τοπική ανάπτυξη τότε πιστεύω ότι πετυχαίνουμε τη χρυσή τομή.

Επιμένω και θα συνεχίσω να το κάνω στα απλά και βασικά πράγματα γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική δυνατότητα ανάπτυξης, αρκεί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις».

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ