× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Να γιατί «έβαλε πόδι» το ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Σύσκεψη «στα κρυφά» την περασμένη Παρασκευή, στελεχών της Δημοτικής Αρχής Κύτελη και του Χαράλαμπου Αθανασίου με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε Δημήτριο Πολίτη, για τα master plan του λιμανιού της πόλης και του... νέου λιμανιού στον Καρά Τεπέ!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2023

Να γιατί «έβαλε πόδι» το ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Το Προεδρικό Διάταγμα με την Υπουργική Απόφαση για το λιμάνι της Μυτιλήνης

Με το που έφυγε από τη Μυτιλήνη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 12 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτριος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ που τον συνόδευε, συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου για το master plan του λιμανιού της Μυτιλήνης! Είχε προηγηθεί στη συνάντηση στο Επιμελητήριο που «βαφτίστηκε» παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για το βόρειο Αιγαίο παρόντων των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, η παρέλαση των Υπουργών αλλά και η ανακοίνωση από πλευράς του κ. Πολίτη ότι «το ΤΑΙΠΕΔ εργάζεται για την εκπόνηση δυο master plan. Αυτού στο λιμάνι της Μυτιλήνης και του άλλου στο λιμάνι που θα κατασκευασθεί στον Καρά Τεπέ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απλά ουδείς αντέδρασε ή κανείς δεν κατάλαβε τι είπε ο κ. Πολίτης;

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι το μνημονιακό υπερταμείο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε)  το οποίο εν μια νυκτί  με απόφαση του Υπουργού και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη όπως αποκάλυψε το «Ν» στις 22 του περασμένου Μαρτίου, ορίσθηκε ως «αρχή σχεδιασμού» για το λιμάνι της Μυτιλήνης, σχεδιάζει, το master plan τόσο του λιμανιού της Μυτιλήνης όσο και του μεγάλου έργου του νέου λιμανιού στον Καρά Τεπέ όταν θα πάψει να λειτουργεί ως καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών. Κι αυτό χωρίς την παραμικρή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. 

Ας σημειωθεί ότι όταν έγινε γνωστή η δημοσίευση της απόφασης Πλακιωτάκη σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η δημοτική αρχή δήλωνε πλήρη άγνοια περί αυτής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και ο Δήμος Μυτιλήνης δηλαδή, έχουν καταργηθεί από αρμόδια όργανα για την εκπόνηση σχεδίου ή όποιου άλλου προγράμματος, και σαν τέτοια αρχή ορίσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε! Μια «μνημονιακή» εταιρεία που λειτουργεί με απόλυτα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με την συμμετοχή και Ευρωπαίων εταίρων και η οποία απλά «ενημερώνει» στελέχη της Δημοτικής αρχής για την πορεία του σχεδιασμού.

Στη συνάντηση στα γραφεία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείο Λέσβου ο κ. Πολίτης και συνεργάτης του από το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσαν παρουσία του απερχόμενου και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου για την πορεία του σχεδιασμού του νέου master plan το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη,  τον Αντιπρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού ταμείου Λέσβου Κώστα Παπαδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή, τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών Ανδρέα Παπαχριστοφόρου. Ενώ τελευταία στιγμή κλήθηκε και συμμετείχε στη συνάντηση και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ