× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Ιάσων Πιπίνης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στις προτεραιότητες που θεωρεί ότι πρέπει να μπουν στο νησί και υποστηρίζει ότι το σχέδιο του για τη Λέσβο «ταυτίζεται με τις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού για την επόμενη τετραετία»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2023

Ο Ιάσων Πιπίνης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη

Στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη, ο Ειδικός του Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ. στον νομό Λέσβου κ. Ιάσων Πιπίνης αναφέρεται στις προτεραιότητες που θεωρεί ότι πρέπει να μπουν στο νησί και υποστηρίζει ότι το σχέδιο του για τη Λέσβο «ταυτίζεται με τις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού για την επόμενη τετραετία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Ιάσονα Πιπίνη: «Υποδεχθήκαμε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη, όπου παρουσίασε, μαζί με πλειάδα υπουργών, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για το Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα για τη Λέσβο. Το αποτύπωμα της επίσκεψης ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Οι 6 προτεραιότητες μου για τη Λέσβο

Εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάω δημόσια για το αναπτυξιακό Σχέδιο που προσωπικά έχω εκπονήσει για τη Λέσβο και για τις νέες προτεραιότητες που πιστεύω ότι πρέπει να θέσει το νησί για να πετύχουμε την αναμόρφωση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού αλλά και των υπουργών στη Μυτιλήνη αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι το Σχέδιο μου και οι προτάσεις μου για τη Λέσβο ταυτίζονται με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο κ. Πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία. Άλλωστε τις προτάσεις μου τις έχω συζητήσει αρμοδίως εδώ και αρκετούς μήνες.

Ως στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού έχω δεσμευτεί ότι έχοντας την θεσμική ιδιότητα του βουλευτή θα αξιοποιήσουμε αυτή τη στενή σχέση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προς όφελος του νησιού μας για θα διεκδικήσω να υλοποιήσουμε εκείνα που πραγματικά έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας.

Οι προτεραιότητες μου είναι: 1. Η ενίσχυση των δομών Υγείας. 2. Η ανάπτυξη του τουρισμού. 3. Η στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρίες. 4. Μέτρα με επίκεντρο τους νέους και η αναστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στα χωριά μας. 5. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων. 6. Η ενίσχυση και η αναδιοργάνωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Αυτές οι προτεραιότητες μέχρι σήμερα δεν είχαν μπει στο νησί. Το γνωρίζουμε όλοι μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υγεία και Τουρισμός

Αν δεν αξιοποιήσουμε, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρχουν, το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για το νησί μας, αλλά και τις παρεμβάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από πολλά υπουργεία, το νησί μας θα μείνει στάσιμο. Θα είναι κρίμα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως η ενίσχυση του συστήματος Υγείας είναι μια προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε προς όφελος της Λέσβου. Να θωρακίσουμε τα Κέντρα Υγείας αλλά και το νοσοκομείο. Με προσωπικό και ασθενοφόρα. Έχω δώσει δείγματα γραφής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στην ενίσχυση και ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού και κάλεσε τους φορείς της Λέσβου να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον που έχει το Υπουργείο. Δεν είναι αυτονόητο ότι θα αξιοποιηθούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρξουν. Δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω και θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες της κυβέρνησης για την στήριξη του «πληγωμένου» τουρισμού μας.

Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στη Μυτιλήνη, στη σύνδεση Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη, με ταχύπλοο, που θα συνεχιστεί και τους θερινούς μήνες. Πέρυσι στις συναντήσεις μου με τον κ. Υπουργό ζήτησα και επέμεινα για την διατήρηση αυτής της σύνδεσης. Πρέπει να διεκδικήσουμε την ενίσχυση αλλά και την αναδιοργάνωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με την ενδοχώρα. Να διεκδικήσουμε τη σύνδεση και με άλλα λιμάνια και από το νέο λιμάνι του Σιγρίου. Θα το πετύχουμε.

Εγώ μπορώ να διεκδικήσω καλύτερα

Οι περισσότεροι στη Λέσβο έχουν αντιληφθεί πια, γνωρίζοντας το Σχέδιο και τις προτάσεις μου, αλλά και την θέληση και την άμεση πρόσβαση μου στην κεντρική κυβέρνηση, ότι εγώ μπορώ να διεκδικήσω καλύτερα εκείνα που έχουν πραγματικά ανάγκη οι συμπολίτες μας. Έχω δεσμευτεί δημόσια ότι στις πρώτες 300 ημέρες της νέας διακυβέρνησης, έχοντας τη θεσμική ιδιότητα του βουλευτή, θα διεκδικήσω και θα υλοποιήσουμε τους πιο βασικούς στόχους του αναπτυξιακού μου Σχεδίου για τη Λέσβο.

Θα είναι κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία που έχουμε, να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που θα υπάρξουν από την κεντρική κυβέρνηση, για να βοηθήσουμε τον τόπο που αγαπάμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ