× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, η προστασία της κατοικίας των πολιτών από funds και Πάτσηδες»

Στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και στους λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μοιρασγεντής

Δημοσίευση 11/5/2023

«Σε προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ, η προστασία της κατοικίας των πολιτών από funds και Πάτσηδες»

Στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου για τη Λέσβο και στα ζητήματα που βάζει σε προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Μοιρασγεντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μοιρασγεντής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εικόνα ερήμωσης και απαξίωσης που υπάρχει στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και στην απογοήτευση που κυριαρχεί στους κατοίκους της υπαίθρου οι οποίοι ζητούν απεγνωσμένα στήριξη και βοήθεια για να μείνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους στον τόπο τους.

«Ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν οι κάτοικοι της υπαίθρου στα χωριά μας, είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και η δημιουργία κινήτρων κυρίως για τους νέους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) στα χέρια μιας υπεύθυνης πολιτικής δύναμης όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταστεί χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της περιφέρειας μέσα από καινοτόμες δράσεις στην γεωργία, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία και γενικότερα στην παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας τα οποία μπορούν ως αλυσίδα να στηρίξουν και τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ενισχύσουμε  το τουριστικό και παραγωγικό προφίλ του τόπου μας, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ταυτότητα για τον τόπο μας και πολλές νέες ευκαιρίες για να παραμείνουν οι νέοι στη Λέσβο, να βρουν εργασία και να αναπτύξουν ποικίλες δραστηριότητες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις στο Δημόσιο τομέα, ο οποίος στηρίζεται στην προσφορά των ανθρώπων αυτών με δεδομένο ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες.

Όπως τόνισε ο κ. Μοιρασγεντής  πολλές κατηγορίες συμβασιούχων εργαζομένων προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν στη δουλειά τους, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στο δημόσιο, έμειναν εκτός εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι περιορισμοί των μνημονίων την περίοδο 2015-2019 δεν άφησαν το ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, πλέον όμως χάρη στις προσπάθειες που έγιναν την περίοδο εκείνη, μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις και παύση της ομηρίας των συμβασιούχων με δίκαιες νομοθετικές ρυθμίσεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στην προστασία της πρώτης κατοικίας στην οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμαχία άμεσα από τις πρώτες κιόλας μέρες διακυβέρνησής του. Όπως τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής από το 2020 δεν υπάρχει προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Θα θέσουμε εκ νέου ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με αξία έως 300.000 ευρώ. Αυτό είναι το φρένο που απαιτείται να μπει στα funds και στις εταιρείες των Πάτσηδων ώστε να προστατεύσουμε στους 700.000 δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Μοιρασγεντής τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει στις 21 Μαΐου να καταψηφίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολλούς λόγους, ένας από αυτούς σημείωσε ότι είναι και το τεράστιο πλήγμα που υπέστη η δημοκρατία τα τελευταία χρόνια με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και τη δημιουργία ενός κράτους ημετέρων και απευθείας αναθέσεων.

«Ειδικά για τη Λέσβο, το μόνο μεγάλο έργο που έχει υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία είναι η Βάστρια, η κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών, μια φυλακή ανθρώπων δηλαδή στην καρδιά ενός παρθένου δάσους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ