× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιοδεία Παναγιώτη Παρασκευαΐδη στα χωριά του Πολιχνίτου

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ συζήτησε με τους κατοίκους του Λισβορίου και των Βασιλικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2023

Περιοδεία Παναγιώτη Παρασκευαΐδη στα χωριά του Πολιχνίτου

Στα χωριά Λισβόρι και Βασιλικά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συνοδευόμενος από συνεργάτες του ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης έχοντας θερμή υποδοχή από τους δημότες με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν και τις αναπτυξιακές προκλήσεις για τη νότια Λέσβο. Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. άκουσε τα παράπονα των ελαιοπαραγωγών που δεν έχουν πληρωθεί τη στρεμματική ενίσχυση ενώ οι κτηνοτρόφοι του ανέφεραν το υψηλό κόστος παραγωγής στις εκμεταλλεύσεις τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλώνοντας συγκινημένος για την ανταπόκριση των κατοίκων των Βασιλικών και του Λισβορίου ο Παναγιωτης Παρασκευαΐδης συζήτησε για τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε για την ευρύτερη περιοχή ως Δήμαρχος Πολιχνίτου. Εκτενή αναφορά έκανε στις πλουτοπαραγωγικές πηγές όπως το γεωθερμικό πεδίο και την αλιεία στον κόλπο Καλλονής για την οποία μάλιστα παρατήρησε πως δεν έχει αποδώσει στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου αυτά που δικαιούται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου αναφορά έγινε και στις άλλες αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής του Λισβορίου μεταξύ των οποίων και ο γλυκάνισος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ούζου και που όπως τόνισε θα πρέπει να πάρει τη θέση που πρέπει στην αγορά. Ιδιαίτερη όμως ήταν η ενότητα για τον αρχαιολογικό πλούτο που έχει έρθει στο φως από τις ανασκαφές στο Λισβόρι και θα αποτελέσει ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή για την προσέλκυση τουριστών μαζί με τα ιαματικά λουτρά.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους κατοίκους των δύο χωριών που επισκέφθηκε για τη συγκινητική όπως είπε υποδοχή ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. δήλωσε βέβαιος για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στα χωριό μας μέσα από τις προβλέψεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙ.ΝΑΛ. και το ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Λέσβος η Λήμνος και ο Άη Στράτης έχουν αστείρευτο φυσικό, Αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο και σε κάθε γωνιά τους συναντά κάνεις απαράμιλλη ομορφιά. Σε συνδυασμό με την ποιότητα των τοπικών αγροτικών προϊόντων και των προϊόντων των Συνεταιρισμών, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία έπρεπε να βρίσκονται εδώ και χρόνια στην Αιχμή του δόρατος του τουριστικού προϊόντος και της ανάπτυξης. Αυτό δεν έγινε γιατί δεν συνεχίστηκαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου που από τη δεκαετία του 80 άρχισε να βγάζει στο προσκήνιο την ακριτική Ελλάδα. Σήμερα οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και οι κοινωνίες των χωριών μας είναι πιο έμπειρες. Υποστηρίζοντας στις 21 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. θα χαράξουν οι ίδιοι με την ψήφο το δρόμο ώστε να φέρουμε τον τόπο μας ψηλότερα και τον ήλιο ξανά πάνω από τα νησιά μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ