× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ιάσων Πιπίνης: «Γιατί ενέταξα τη νοηματική στην κεντρική μου ομιλία»

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα δικαιώματα των ΑμεΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2023

Ιάσων Πιπίνης: «Γιατί ενέταξα τη νοηματική στην κεντρική μου ομιλία»

Για τον σκοπό αλλά και τον συμβολισμό που είχε η ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική, στην κεντρική του πολιτική ομιλία στη Μυτιλήνη, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ. στο νομό Λέσβου κ. Ιάσων Πιπίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οφείλουμε να αναδείξουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρίες και να αγωνιστούμε για να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και τα αγαθά. Στην κεντρική μου πολιτική ομιλία ενέταξα ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική, για τα άτομα με προβλήματα ακοής, ενώ υπήρχε πρόσβαση για τους συμπολίτες μας με αναπηρικό αμαξίδιο. Την διερμηνεία στη νοηματική (που θα προστεθεί στο βίντεο που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο) έκανε η κ. Νεφέλη Ράντου και την ευχαριστώ. Εκτός από τους προφανείς πρακτικούς λόγους που είχε η νοηματική και η πρόσβαση για ΑμεΑ, θέλω να στείλω και ένα μήνυμα: Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τον κόσμο για τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες. Να σεβαστούμε τις ανάγκες τους», υποστηρίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα δικαιώματα των ΑμεΑ. «Στη Λέσβο υπάρχουν ορισμένα κενά στις δομές που υπάρχουν για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες. Οι άνθρωποι αυτοί σηκώνουν τον δικό τους Σταυρό, ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Ας συμβάλλουμε για να διευκολύνουμε την προσβασιμότητα και άλλες ανάγκες», τόνισε συγκινημένος και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι έχοντας την ιδιότητα του βουλευτή, να κάνουμε μια πλήρη καταγραφή και να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου με αναπηρίες και να αγωνιστώ ώστε να καλύψουμε ει δυνατόν όλα τα κενά που υπάρχουν στον νομό Λέσβου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ