× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα ψηφίσουμε θετικούς νόμους για τον λαό, αν λείπουν ψήφοι, δεν θα στηρίξουμε όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση»

Απάντηση μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του Α. Τσίπρα για συγκυβέρνηση, έδωσε μέσω της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν», ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2023

«Θα ψηφίσουμε θετικούς νόμους για τον λαό, αν λείπουν ψήφοι, δεν θα στηρίξουμε όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση»

Παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους τρόπους χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για να κοινωνήσει τα μηνύματά του στον λαό, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την Ανθή Παζιάνου, λίγο πριν από την ομιλία του στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Ν», γνωρίζοντας την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ενημέρωση», μετά την άφιξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήσαμε λοιπόν αρχικά τον κ. Κουτσούμπα για την εκτόξευση της δημοφιλίας του ΚΚΕ, τον ρόλο που έπαιξε το Luben.Tv με τις ατάκες του (βλ. «Αυτοί είστε» κλπ), τις συναυλίες που οργάνωσε για να μας απαντήσει ότι το ΚΚΕ χρησιμοποιεί όλες τις μορφές επικοινωνίας. Μνημόνευσε τη συμπάθεια που τρέφει για τον έντυπο Τύπο, τα διαχρονικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ και τις μεγάλες συναυλίες αφιερώματα στον Ξαρχάκο, τον Θεοδωράκη και μεταξύ άλλων στον Χατζιδάκι, καθώς αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του ΚΚΕ είναι ο πολιτισμός. «Αν εκφράζεις τους πόθους, την αγανάκτηση και την οργή της νεολαίας και του λαού μας, δεν χρειάζονται ειδικοί επικοινωνιολόγοι όπως έχουν τα άλλα κόμματα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε θερμά για το μεταφορικό ισοδύναμο ως αναδιανεμητικό μέτρο, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ καθυστερεί την καταβολή του στους νησιώτες, δικαιολογώντας την αγανάκτησή τους, αλλά και των φορέων. «Το μεταφορικό ισοδύναμο εκτόξευσε τα ναύλα και γίνεται και έμμεση πριμοδότηση των εφοπλιστών», είπε.

«Μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου ψήφισαν την κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά. Δεν ξεχνάμε ότι η επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά με το προσφυγικό δεν συναντά τις ανάγκες των νησιωτών που διαμαρτυρήθηκαν έντονα», ανέφερε και πρόσθεσε την τροπολογία του ΚΚΕ στη βουλή για να πάψει η κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ και να αφορά όλα τα νησιά.

Για το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσουν με το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «Στήριξη σε μια κυβέρνηση δίνεις όταν έχεις συμφωνία με τις προγραμματικές θέσεις. Όταν δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, αν φέρει δυο-τρία ζητήματα θετικά, να τα φέρει στη βουλή και αν του λείπουν ψήφοι στη βουλη να τα ψηφίσουμε κι εμείς. Αν είναι επαναφορά 13ου μισθού, [...] η κατάργηση πλειστηριασμών, μείωση της φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα κλπ. Δεν χρειάζεται να στηρίξουμε ή να έχουμε ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Θα επιβεβαιωθούμε, θα είμαστε να τα πούμε, γιατί καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»...

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι την επόμενη τετραετία το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα στη βουλή και έξω από αυτή ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους πλειστηριασμούς, τη φορολογία, και με πάλη για την υγεία, την έλλειψη γιατρών, την αύξηση των μισθών, τα προβλήματα σχολικής στέγης και ελλείψεων εκπαιδευτικών κ.ά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο