× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την ακρίβεια και απαξίωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο των νησιωτών»

Ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου Σταύρος Καραβασίλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για τη Λέσβο, τη Δημόσια Υγεία, την Ανεργία, τον τουρισμό και το προσφυγικό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/4/2023

«Ο Μητσοτάκης επιδοτεί την ακρίβεια και απαξίωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο των νησιωτών»

Στην προεκλογική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στις θέσεις του κόμματος σε βασικά ζητήματα ανάπτυξης που αφορούν τη Λέσβο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου Σταύρος Καραβασίλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καραβασίλης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος στη Λέσβου είναι μια γροθιά και πραγματοποιούν όλοι μαζί περιοδείες σε χώρους εργασίας και δημόσιες δομές του νησιού, προκειμένου να μιλήσουν με τους εργαζόμενους και να αφουγκραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως τόνισε δεν μπαίνουν μπροστά οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός αλλά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές.

Αναφερόμενος ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στην προεκλογική ατζέντα του κόμματος αναφορικά με τη δημόσια Υγείας επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς να στηρίξει τις δημόσιες δομές ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας και απόδειξη είναι γι’ αυτό ότι η Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της ήταν πρώτη σε αριθμό θανάτων από κορονοϊό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται μέσα από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας για την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδύναμου. Μέσα από αυτό θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε ο νησιώτης ασθενής να λαμβάνει τις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας που παίρνει και ο κάτοικος της Ηπειρωτικής Ελλάδας που έχει ευκολότερη πρόσβαση στα κεντρικά νοσοκομεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καραβασίλης αναφερόμενος στις γενικότερες πολιτικές νησιωτικότητας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο όπως είπε απαξιώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και κατέληξε να είναι μια τεράστια κοροϊδία με μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα αποκαταστήσει την εφαρμογή του μέτρου αυτού και θα φροντίσει για την επέκτασή του στα καύσιμα και σε άλλες υπηρεσίες για τις νησιωτικές επιχειρήσεις και τους επιβάτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση μέσα από τη λογική επιδότησης της ακρίβειας σε όφελος των μεγάλων ομίλων απαξίωσε ένα σημαντικό μέτρο για την ανακούφιση των κατοίκων των νησιών μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο συντονιστής  του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναφέρθηκε στην ανάγκη για εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης στην περιφέρεια και στο νησί της Λέσβου το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία, την αγροτική παραγωγή και κυρίως τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για τον τουρισμό ο κ. Καραβασίλης σημείωσε ότι κατασπαταλήθηκαν σε ανούσιες δράσεις προβολής  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

«Σύμμαχο στην προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού, θέλουμε και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που δεν στηρίχθηκε δυστυχώς από την παρούσα κυβέρνηση, αντίθετα υποβαθμίσθηκε και συρρικνώθηκε με ελάχιστους πρωτοετείς φοιτητές σε κάθε τμήμα του.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργήσει την ελάχιστη βάση που περιορίζει τον αριθμό των υποψηφίων ενώ θα φροντίσει ώστε να αποκατασταθεί το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων το οποίο δυστυχώς διαλύθηκε με τους πειραματισμούς της κ. Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ο Σταύρος Καραβασίλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται να αλλάξει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πρόσφυγες και μετανάστες να κατανέμονται αναλογικά σε όλες τις χώρες.

«Η Νέα Δημοκρατία κατασπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια δομή φυλακή μέσα στο δάσος στο κέντρο του νησιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε μία δομή πρότυπο, τη Δημοτική Δομή του Καρά Τεπέ η οποία λειτουργούσε άριστα και αποτέλεσε παράδειγμα φιλοξενίας και διαμονής για τους ανθρώπους αυτούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής