× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Ακης Πετρετζίκης στη Μυτιλήνη

Ανάμεσα σε γυρίσματα και μαγειρέματα θα υπογράψει βιβλία του στο Book and Art

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/4/2023

Ο Ακης Πετρετζίκης στη Μυτιλήνη

Κάπου ανάμεσα στα γυρίσματα και τα μαγειρέματα που θα κάνει στη Λέσβο, ο διάσημος και μοναδικός Άκης Πετρετζίκης θα βρεθεί και στο βιβλιοπωλείο Book and Art επί της Κομνηνάκη στη Μυτιλήνη για να συνομιλήσει μαζί με το κοινό του και να υπογράψει τα βιβλία του!
Συγκεκριμένα θα βρίσκεται την Τρίτη 2 Μαΐου απο τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άκης Πετρετζίκης έγινε αρχικά γνωστός το 2010, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef στην πρώτη σεζόν της ομώνυμης σειράς. Στα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο δημοφιλής μέσω των πολλών τηλεοπτικών εκπομπών που παρουσίαζε, της διαδικτυακής του παρουσίας, των βιβλίων μαγειρικής του και των εστιατορίων του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Παράλληλα, το 2004 ξεκίνησε και τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef.[1] Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou,[2] η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ. Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου. Το 2013, ίδρυσε την μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης Άκης Πετρετζίκης η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το 2016, άνοιξε το μαγαζί Kitchen Lab Café στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το μαγαζί μπέργκερ Burger AP. Το 2017, εγκαινίασε ένα ακόμα Kitchen Lab Café στη Γλυφάδα, ενώ το 2020 άνοιξαν τα εστιατόρια Kitchen Lab και Burger AP Corner στο κέντρο της Αθήνας.[3]

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα Ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ στην Ισπανία το 2016). Το 2019 δέχτηκε την πρόταση του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC One, για την συμμετοχή στην εκπομπή Ready Steady Cook το 2020.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ