× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μουσείο Τεριάντ με... μεταβατικό Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο!

Σε μια δύσκολη στιγμή για το Μουσείο Τεριάντ, το Υπουργείο Πολιτισμού διόρισε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων με Πρόεδρο μια μονίμως απούσα σε περασμένη θητεία της, που όμως... βράβευσε το Διευθυντή του!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 24/4/2023

Μουσείο Τεριάντ με... μεταβατικό Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο!

Ένα διοικητικό συμβούλιο προσαρμοσμένο απλά στον τρόπο διαχείρισης του τα τελευταία χρόνια, επιπέδου «πάμε κι όπου βγει», διορίστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Τεριάντ, με απόφαση που υπογράφουν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση δημοσιεύτηκε αυθημερόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μεταβατικά και μέχρι της ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των οργάνων διοίκησης, καλύπτει τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Πρόεδρος ορίσθηκε η μόνιμη κάτοικος Αθηνών κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου, Εθνολόγος και Πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης H&M, Heritage and Museums. Η κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου η θητεία έληξε στις 30 του περασμένου Μαρτίου, έλαμψε δια των συνεχών της απουσιών από τις συνεδριάσεις και καλό θα ήταν να γνωστοποιηθεί σε πόσες συνεδριάσεις η κ. ντε Τσάβες Χρονοπούλου παρέστη ούτως ώστε να «επιβραβευτεί» δια της θέσης, έστω της μεταβατικής Προέδρου. Η κ. ντε Τσάβες στο περασμένο Διοικητικό Συμβούλιο είχε διοριστεί με αναπληρωτή το συνταξιούχο χρυσοχόο Βαγγέλη Βογιατζή μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι λίγους μήνες μετά το διορισμό της το 2020, στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Ημερών» που διοργάνωσε  στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση H&M, Heritage and Museums της οποίας Πρόεδρος είναι η κ. Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου βραβεύτηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Τεριάντ Κώστας Μανιατόπουλος!

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί επίσης ότι ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρήστος Καλλονιάτης, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του ιδρύματος τοποθετήθηκε.... αναπληρωτής της κ. ντε Τσάβες Χρονοπούλου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταβατικά επίσης ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τεριάντ, διορίστηκε ο γυμναστής Δημοτικός Σύμβουλος  Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου με αναπληρώτρια τη Δήμητρα Αλεξανδρή Δημοτική Σύμβουλο Μυτιλήνης και ο δύο ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου.

Με τριετή θητεία διορίστηκαν οι κάτωθι:

- Αντώνιος Σκλεπάρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού αναπληρούμενος από τον Παύλο Τριανταφυλλίδη Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ειρήνη Αναγνώστου, καθηγήτρια φιλόλογο - Θεολόγο αναπληρούμενη από την Ιουλία Σαράντου, καθηγήτρια φιλόλογο Αγγλικής, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

- Ιωάννη Αναγνώστου, Εκπαιδευτικό Φιλόλογο με οργανική τοποθέτηση στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, αναπληρούμενο από τον Παναγιώτη Σκορδά, Εκπαιδευτικό Φιλόλογο με οργανική τοποθέτηση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, προτεινόμενοι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Κωνσταντίνα Τσακύρη, Εικαστικό Αγιογράφο, Καθηγήτρια της «Στέγης Θεόφιλος», αναπληρούμενη από τη Δέσποινα Βάρρου, ζωγράφο, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προτεινόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

- Δημήτριο Καραπιπέρη ζωγράφο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, αναπληρούμενο από τον Διονύσιο Αναστασόπουλο που υπηρετεί στο Δήμο Μυτιλήνης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προτεινόμενοι από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ