× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Dentist Pass: Πότε θα δοθούν τα voucher για δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά

Αναλυτικά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/4/2023

Dentist Pass: Πότε θα δοθούν τα voucher για δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετά το Πάσχα τα παιδιά 6-12 ετών, αφού περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βάση του οποίου οι χιλιάδες δικαιούχοι ανήλικοι θα μπορούν να φροντίσουν τα δόντια τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία οδοντιατρική κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες επρόκειτο να δοθούν από τον Μάρτιο αλλά φαίνεται ότι λόγω των εκλογών, το πρόγραμμα μετακινείται πιο κοντά στις …κάλπες.

Παρ’ αυτά είναι μία δωρεάν παροχή σε όλα τα παιδιά 6 έως 12 ετών και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι απλή και ψηφιακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία του voucher «Dentist Pass»
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην πλατφόρμα.

Άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα «κουμπώσει» μέσω του gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass», οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Οι οδοντίατροι
Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί έχει ορισθεί στα 40 ευρώ.Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου