× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει»

Συνάντησεις της υποψήφιας βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Βάσως Χοχλάκα με την Τοπική Επιτροπή Βόλεϊ και Τοπική Επιτροπή Μπάσκετ της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2023

«Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει»

Ειδική αναφορά στις αθλητικές υποδομές και στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στη Λέσβο κάνει η υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Βάσω Χοχλάκα η οποία με αφορμή συναντήσεις που είχε με ανθρώπους του μπάσκετ και του βόλεϊ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων η κ. Χοχλάκα υπογραμμίζει ότι οι υποδομές τις Λέσβου και κυρίως όσες σχετίζονται με τα αθλήματα σάλας και το στίβο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού όπως τονίζει η πολιτεία και η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Βάσω Χοχλάκα αναφέρει: 

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο ο «βασιλιάς των σπορ». Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά και στην απλούστατη προσέγγισή μας ως προς το επίπεδο των υποδομών μας στη Λέσβο, αποδεικνύεται δυστυχώς ότι δεν το εννοούμε.
Αθλητισμός είναι και τα αθλήματα της σάλας, το «εθνικό μας σπορ» το μπάσκετ, το βόλει των τόσων επιτυχιών μας και ξεχωριστή συνθήκη για τη Λέσβο των επιτυχιών σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, είναι ο στίβος, για τον οποίο -ας μου επιτραπεί- να ασχοληθώ ξεχωριστά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες μέρες, είχα την χαρά να συναντηθώ με τους ανθρώπους του μπάσκετ και του βόλει, με τον Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ κ. Θεόδωρο Λογοθέτη,  τον Γραμματέα κ. Νίκο Μπουρού και τον Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Μπάσκετ κ. Βασίλη Ανδριώτη καθώς και τους εκπροσώπους των σωματείων.

Από την αυτοδιοικητική μου εμπειρία, έχω έλθει κοντά σε όλα τα αθλήματα και τους αθλητικούς μας συλλόγους, έχω γνωρίσει καλά τους ανθρώπους τους, τους αθλητές και έχω συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλουν και τις ανάγκες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυρίαρχο ζήτημά τους, δεν χρειάζεται να το αναλύουμε πολύ, είναι πως ότι γίνεται για τα αθλήματα της σάλας, γίνεται σε ένα και μόνο κλειστό Γυμναστήριο, εκείνο της Νεάπολης που από μόνο του πια δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει και φυσικά δεν μπορεί να δώσει προοπτική από τη στιγμή που δεν μπορεί να φιλοξενήσει «μεγάλες διοργανώσεις».

Αυτό που μας ζητάνε οι άνθρωποι της σάλας, είναι γήπεδα με διαστάσεις και προδιαγραφές που να μπορούν να φέρουν τις μεγάλες διοργανώσεις στα μέρη μας. Εξάλλου η αφορμή και της συνάντησής μας, ήταν η επικείμενη φιλοξενία της προκριματικής φάσης βόλει Παμπαίδων Κ17 στη Μυτιλήνη, το διάστημα 20 με 24 Απριλίου, με τη συμμετοχή και της εθνικής μας ομάδας!

Είναι εύλογο όλο αυτό που ζητούν από εμάς, την Πολιτεία, την αυτοδιοίκηση οι άνθρωποι του αθλητισμού μας. Γήπεδα που να μπορούν να φέρουν κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις στο νησί και ακόμα μεγαλύτερες. Γήπεδα που να μπορούν να βάλουν τη Λέσβο στο «αθλητικό χάρτη» της χώρας, με πολλαπλά οφέλη και για τον αθλητισμό αλλά και για τον τουρισμό.
Από εκεί και έπειτα, τα αιτήματα και οι ανάγκες είναι ξεκάθαρα:

  •  Να υπάρξει κριτήριο ακριτικών περιοχών, με κάποιο bonus ενδεχομένως, ούτως ώστε να μην επιχορηγείται το ίδιο η ομάδα του νησιού με την ομάδα των Αθηνών.
  • Δίκαιη κατανομή και επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία, την ψυχή του αθλητισμού μας.
  •  Εφαρμογή και επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ομάδες των νησιών.
  • Κάλυψη των εξόδων μετακινήσεων.
  • Υποδομές

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για χάρτα δικαιωμάτων νεαρού αθλητή, για σύστημα υγείας, προστασίας και ασφάλειας του αθλητή. Για οικονομικές επιβραβεύσεις, κίνητρα και προνόμια για τους αθλητές. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρεπει να εξελιχθεί σε επιτελικό εθνικό όργανο για τον αθλητισμό της χώρας. 
Οι δικές μας δεσμεύσεις, του ΠΑΣΟΚ, που έχουμε επεξεργαστεί διεξοδικά το σχέδιο των ιδιαίτερων αναγκών και κινήτρων , το σχέδιο εξασφάλισης ουσιαστικά της «νησιωτικότητας».
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι το αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο αποτελεί και άρα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους όλα τα εφόδια για να λειτουργεί πραγματικά ως ένας αναπτυξιακός οργανισμός». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ