× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έρχεται δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις στην προκυμαία»

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο χώρος περιπάτου και χαλάρωσης να μην πάει περίπατο» τόνισε στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη για το έργο ανάπλασης της Προκυμαίας, ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

«Έρχεται δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις στην προκυμαία»

Σειρά συναντήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη του, είχε ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» με τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Στις συναντήσεις κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο το έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες Τετάρτη 5 Απριλίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γιαννάκας πήγε να ενημερωθεί για τις εργασίες της ανάπλασης από τον αρμόδιο εργολάβο στο τόπο των εργασιών. «Να επισημάνουμε ότι είμαστε εστιάτορες και δεν έχουμε τεχνικές γνώσεις για τον τρόπο υλοποίησης του έργου, η παρουσία μας ήταν μόνο για ενημέρωση ώστε να μεταφέρουμε την πορεία του προς τα μέλη μας στην προσπάθεια όλων να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις και αλλαγές του προγραμματισμού έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της προκυμαίας και όχι μόνο με αποτέλεσμα το αβέβαιο μέλλον τους και μεγάλη πιθανότητα νέων λουκέτων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου «ΑΣΠΙΔΑ» έγινε συνάντηση στον Δημαρχείο Μυτιλήνης με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τους Αντιδημάρχους Στρατή Τζιμή και Κώστα Κουνέλη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκο Κουζινόγλου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου  Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανάπλαση της προκυμαίας Μυτιλήνης και των έργων στην πόλη. Η λειτουργία του κέντρου την περίοδο που έρχεται, οι πεζοδρομήσεις και η στάθμευση και τέλος το αίτημα για μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της ανάπλασης υπήρξε δέσμευση από τη Δημοτική αρχή ότι το πρώτο κομμάτι των έργων θα παραδοθεί το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου 2023 και το δεύτερο κομμάτι το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου 2023.

Ο Σύλλογος «ΑΣΠΙΔΑ» ανέφερε τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη λόγω των έργων και των καθυστερήσεων του. «Η σεζόν που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη για την πόλη και ειδικά για την προκυμαία και το κέντρο της πόλης. Επισημάναμε ότι από την έναρξη του έργου μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία άλλη ενημέρωση σαν Σύλλογος ενώ είχαμε κάνει αιτήματα και ότι το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα έχει αλλάξει τελείως από αυτό που γνωρίζαμε δημιουργώντας πολύ μεγαλύτερα προβλήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου. Επίσης τονίζεται ότι «ο Σύλλογος μας πάντα ήταν και θα είναι υπέρ των έργων που θα αναβαθμίσουν το νησί μας και την ποιότητα ζωής στον τόπο. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεχής και σωστή ενημέρωση των μελών μας για να μπορέσουν να οργανώσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.’.

Ο Σύλλογος ζητά για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει οικονομικά το δημοτικό τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων (0,5%) και έχουν μπει πολύ μεγαλύτεροι τόκοι, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να τα  ρυθμίσουν και να μην χρεωθούν τους τόκους.  Επίσης την απαλλαγή ή έστω μείωση των δημοτικών τελών, τελών κοινόχρηστων χώρων και τελών χρήσης χερσαίας ζώνης λιμένα (ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και από άλλους Δήμους της Ελλάδος). Τέλος ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα κάποιου προγράμματος στήριξης ή αναβάθμισης των επιχειρήσεων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι επιχειρήσεις μας έχουν εξαντλήσει τους πόρους από το αποθεματικό που είχαν προγραμματίσει για τον δύσκολο χειμώνα που μεσολάβησε, το έργο οφείλει να περατωθεί εντός του αρχικού σχεδιασμού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο χώρος περιπάτου και χαλάρωσης να μην πάει περίπατο, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε και εμείς.».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.