× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με βάρκα την ελπίδα» η δημοτική αρχή Κύτελη για τη «λαμαρινόφρακτη» Προκυμαία!

«15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του έργου και 15 Ιουνίου το δεύτερο» διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ τόνισε πως «δεν πρέπει να αγριεύουμε τον εργολάβο» του έργου που έχει διακοπεί!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

«Με βάρκα την ελπίδα» η δημοτική αρχή Κύτελη για τη «λαμαρινόφρακτη» Προκυμαία!

Με την ελπίδα ότι ο εργολάβος θα τηρήσει τα νέα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν «βαδίζει» το έργο της ανάπλασης του λιμανιού της Μυτιλήνης. Και τα νέα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη είναι το πρώτο μέρος του έργου, το επιθαλάσσιο πεζοδρόμιο από το Blue Sea μέχρι τη γωνία με την πλατεία Σαπφούς και το οποίο θα παραδίδονταν αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά στα τέλη Απριλίου, να παραδοθεί στις 15 Μαΐου. Το δε δεύτερο μέρος, αυτό του επιθαλάσσιου πεζοδρομίου στην πλατεία Σαπφούς το οποίο δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα εκτός από το κλείσιμο του με λαμαρίνες, να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά έγιναν γνωστά σήμερα στα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΑΣΠΙΔΑ», στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλη Μυρσινά και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκο Κουζινόγλου σε συνάντηση τους με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον Αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από το Δήμαρχο «να μην αγριέψουμε τον εργολάβο μη τα παρατήσει και φύγει», «στο χέρι του εργολάβου είναι η συνέχιση και η ολοκλήρωση του έργου», «ο εργολάβος μπορεί να ζητήσει νόμιμα παράταση του έργου και να την πάρει» ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το «μπαλάκι» προς τους ενδιαφερόμενους φορείς να πουν αυτοί(!)... «που θέλουν να συνεχιστεί το έργο»!

Κοινώς μεταφέρθηκε από το Δήμαρχο Μυτιλήνης η πλήρης προχειρότητα εκτέλεσης του έργου που στην πραγματικότητα έχει εγκαταλειφτεί. Ενώ όπως το «Ν» αποκάλυψε χθες η επιβλέπουσα μηχανικός της εργολήπτριας εταιρείας υπέβαλλε την παραίτηση της, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Στην πραγματικότητα η παραίτηση οφείλεται στο ότι η μηχανικός δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά της με τα πολλά προβλήματα που αφορούν τόσο τη μελέτη που κλήθηκε να υλοποιήσει η εταιρεία όσο και με τα προβλήματα υποχρηματοδότησης της πορείας των έργων από την ίδια την ανάδοχο εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να θυμίσουμε ότι όπως απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν συνεργεία και προμηθευτές από τη Λέσβο αρνούνται να συνεργαστούν με την εργολήπτρια εταιρεία. Ενώ όπως αναφέρεται συνεχώς και δεν διαψεύδεται από κανένα, υλικά που χρειάζεται να παραγγελθούν εκτός Λέσβου και τα οποία χρειάζονται δυο και τρεις μήνες για να έρθουν στο νησί δεν έχουν καν ακόμα παραγγελθεί.

Όπως το «Ν» έγραφε χθες διασταυρωμένες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στην αγωνιώδη έκκληση της δημοτικής αρχής στην ανάδοχο εταιρεία να συνεχιστεί το έργο λήφθηκε η απάντηση ότι τα έργα θα ξαναξεκινήσουν και τα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν «ξεπεράστηκαν».

Χθες στο μεταξύ, στη Λέσβο βρέθηκε ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας. Από το «Ν» ζητήθηκε τηλεφωνικά να μας ενημερώσει για την πορεία του έργο κάτι το οποίο και δεν έγινε ποτέ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.