× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και η Βάσω Χοχλάκα… στόχος του «δεξιού, δεξιότατου, Πολιτισμού Τσακύρη»

Δεν δίστασε με ανερμάτιστο λόγο να αναφερθεί και στον αείμνηστο πατέρα της ο Παναγιώτης Τσακύρης, επικαλούμενος εκείνον στην ίδια πρόταση με υγρασία και.. ποντίκια!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/3/2023

Και η Βάσω Χοχλάκα… στόχος του «δεξιού, δεξιότατου, Πολιτισμού Τσακύρη»

Εκτός από το σύνολο των ερασιτεχνικών θεατρικών θιάσων της Λέσβου που χαρακτήρισε… «κουλτουριάρηδες», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης έβαλε στο στόχαστρο και την πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού και νυν δημοτική σύμβουλο… Βάσω Χοχλάκα! Και αποκάλεσε εαυτόν… «έναν Δεξιό Πολιτισμού Τσακίρη… Δεξιότατο»… Όλα αυτά έγιναν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 29/3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίθεση δέχθηκε και ως υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή η κ. Χοχλάκα με την ίδια να απαντά «έχω μάθει να υπηρετώ τις επιλογές μου, τους συντρόφους μου, τους συμπολίτες μου και γίνομαι και εργάτης για τον κοινό σκοπό. Δεν με τρομάζει τίποτα. Το ανάστημ'α μου το γνωρίζω. Και δεν έχω ελιτιστικη συμπεριφορά σαν κι εσάς.»

Προχωρώντας σε μία εντελώς αλλοπρόσαλλη επίθεση ο Π. Τσακύρης αναφέρθηκε στον πατέρα της Θόδωρο Χοχλάκα, τοποθετώντας τον στην ίδια πρόταση με… ποντίκια. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού απευθυνόμενος στη Βάσω Χοχλάκα είπε: «…βρήκαμε στο Δημοτικό Θέατρο στα υπόγεια πάνω από 5.000 αντίτυπα από την εποχή του πατέρα σας ως Δημάρχου, τσάμπα λεφτά πεταμένα μέσα στην υγρασία και στα ποντίκια. Και περιμέναν έναν Δεξιό… Πολιτισμού Τσακίρη για να τα στοιβάξει και να τα ταξινομήσει. Δεξιότατος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια μέσω του κ. Βουνατσή μεταφέρθηκε η παρέμβαση του Νάσου Γιακαλή, πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης που επικοινώνησε τηλεφωνικά: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Γιακαλής είχε δοθεί άδεια λειτουργίας και πυρασφάλειας, ενώ αποκαταστάθηκε και ένα πρόβλημα με τη σκηνή». Την επικοινωνία είχε κάνει η κ. Χοχλάκα με τον κ. Γιακαλή: «Επιβεβαιώνω ότι υπήρχε άδεια πυρασφάλειας». Και τον Γιώργο Κατζανό να παρεμβαίνει στη συνέχεια: «Οι άδειες λειτουργίας λήγουν και ανανεώνονται»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση της Βάσως Χοχλάκα

«Στη δική μας θητεία υπήρχε πυρασφάλεια» ξεκαθάρισε η κ. Χοχλάκα η οποία πήγε στην ουσία της συζήτησης: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια γιορτάζονταν η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου πάντα με λαμπρότητα. Συμμετείχαν όλοι οι θίασοι από όλο το νησί. Πρώτη φορά αυτό δεν συνέβη».

Ο Π. Τσακύρης επέμεινε να την διακόπτει, με τον κ. Κατζανό να παρεμβαίνει: «Δήλωσε ο άνθρωπος ότι είναι δεξιός, αλλά όχι… άκρως»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και την κ. Χοχλάκα να επιμένει όμως ότι θα μπορούσε ο κ. Τσακύρης να προγραμματίσει βάρδιες για το προσωπικό, όπως γίνονταν στο παρελθόν. Μάλιστα τόνισε ότι οι ερασιτεχνικοί θίασοι έχουν εθελοντές που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα και ζητούν να κάνουν μία αξιοπρεπή πρόβα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης: «Δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς». Μάλιστα φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου γιορτάζει τα 40 του χρόνια «και ο κ. Τσακύρης μιλά απαξιωτικά εναντίον του θιάσου». Και πρόσθεσε ότι τα έσοδα από τις παραστάσεις του Εργαστηρίου του Δήμου πηγαίνουν στο ταμείο του νομικού προσώπου.

Σε ό,τι αφορά την αήθη επίθεση εναντίον της με αναφορά στον αείμνηστο, Θόδωρο Χοχλάκα, απάντησε στον Π. Τσακύρη ότι είχαν τοποθετηθεί οι εκδόσεις στο Δημαρχείο. «Γνωρίζετε ότι ασχολούμαι από μικρή με το ερασιτεχνικό θέατρο. Δεν μιλάω εδώ και πολύ καιρό για όσα γνωρίζω επειδή σεβόμουν τους ανθρώπους του θεάτρου. Αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι, δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε έτσι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση