× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας

Μετά το τέλος των εργασιών στο κτίριο που στεγάζονται το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο, παράτησαν τα κοντέινερ στην αυλή. Αδιαφορία του Δήμου στις εκκλήσεις των γονέων για μετακίνηση τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/3/2023

Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας

Τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενο ατύχημα στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Λύκειο, εξαιτίας των κοντέινερ που αφέθηκαν εκεί μετά το τέλος των  εργασιών στο κτίριο της πρώην Ακαδημίας, εκφράζουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων καθώς και γονείς παιδιών που ήρθαν σε επαφή με το «Ν» για να αναφέρουν το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και επισκευής του κτιρίου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, αναφέρουν οι γονείς, ωστόσο οι οχτώ προκατασκευασμένες αίθουσες που είχαν τοποθετηθεί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σχολείου παρέμειναν εκεί και μάλιστα αρκετές από αυτές λόγω βανδαλισμών και φθορών είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά στην περίπτωση του 5ου Λυκείου τα λυόμενα καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο της αυλής που χρησιμοποιούν τα παιδιά για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, ενώ τα δύο κοντέινερ  που είναι στο κομμάτι που προαυλίζεται το 3ο Δημοτικό εμποδίζουν τους δασκάλους να έχουν συνεχή οπτική επαφή με τα παιδιά αυξάνοντας τους κινδύνους ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάλια Μπαρμπατιώτη, ο Σύλλογος έχει στείλει από τις 12 Δεκεμβρίου, πριν 3,5 μήνες περίπου επιστολή στο Δήμο Μυτιλήνης προκειμένου να μετακινηθούν τα προκάτ, ωστόσο σημειώνει έως σήμερα δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση για τους λόγους που παραμένουν εκεί.

«Στην αρχή, σημειώνει, μας είπαν ανεπίσημα ότι άμεσα θα μετακινήσουν όλα τα λυόμενα. Μετά μάθαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν έχει ο Δήμος αποθηκευτικό χώρο για να τα βάλει, επομένως θα μείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας. Οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την κατάσταση κυρίως για λόγους ασφαλείας διότι όταν τα παιδιά παίζουν και τρέχουν στην αυλή ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα εξαιτίας του παρατημένου εξοπλισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα σημειώνει  η κ. Μπαρμπατιώτη στη διάρκεια του έργου καταστράφηκε σημαντικός εξοπλισμός για το σχολείο μας, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, παρά τις δεσμεύσεις του Δήμου Μυτιλήνης ότι θα γίνει.

Ειδικότερα μετακινήθηκε και πετάχτηκε στα άχρηστα η θεατρική σκηνή που είχαμε στο χώρο για τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις των παιδιών. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του έργου μας είπαν ότι είχαν εντολή να την πετάξουν. Ο Δήμος μας υποσχέθηκε ότι θα την αντικαταστήσουν άμεσα, όμως αυτό δεν έχει γίνει ως σήμερα. Μάλιστα η πρόσφατη σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου φιλοξενήθηκε πάνω σε έδρες που μπήκαν η μία δίπλα στην άλλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια