× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μας ανησυχεί το έργο της προκυμαίας. Πιέζουμε για την τήρηση χρονοδιαγράμματος»

Στα έργα που υλοποιούνται εντός της Μυτιλήνης και τα προβλήματα της καθημερινότητας που σχετίζονται με το φωτισμό, τις λακκούβες, τις παιδικές χαρές κ.α. αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλέκος Κουζινόγλου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/3/2023

«Μας ανησυχεί το έργο της προκυμαίας. Πιέζουμε για την τήρηση χρονοδιαγράμματος»

Σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα της Μυτιλήνης καθώς και στα έργα πνοής που έχει ανάγκη η πόλη για τη βελτίωση της εικόνας της και της ζωής των κατοίκων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλέκος Κουζινόγλου μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κουζινόγλου σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες και σχετίζεται με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στον σχεδιασμό δράσεων του λιμανιού της πόλης μας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η εικόνα για το τι πρόκειται να γίνει μετά από αυτό το ΦΕΚ δεν είναι ξεκάθαρη και ότι γενικότερα θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Το λιμάνι και η προκυμαία 

«Ο αντιπρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου, είπε επίσημα ότι έχει ψηφισθεί το προσχέδιο του master plan του λιμανιού της πόλης το οποίο πριν λάβει την τελική του μορφή θα περάσει από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ και ίσως προστεθούν ορισμένες λεπτομέρειες. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και όπου χρειαστεί να γνωμοδοτήσουμε θα το κάνουμε, διότι η χρήσεις και η λειτουργία του λιμανιού αφορούν την καθημερινότητα της πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μυτιλήνης αναφερόμενος στο μεγάλο έργο της ανάπλασης στην προκυμαία της πόλης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι σημαντικό να γίνονται έργα, ωστόσο πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως θα έπρεπε να τηρηθούν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η πόλη μέσα στο καλοκαίρι, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. «Προτείναμε στη Δημοτική Αρχή και στην αρμόδια υπηρεσία, να διακοπούν για λίγο καιρό οι εργασίες έως το Σεπτέμβριο που λήγει η τουριστική περίοδος, ωστόσο δεν συμφώνησαν με την πρότασή μας, γιατί ο Δήμος θέλει να κερδίσει το χαμένο χρόνο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει το έργο με γρήγορους ρυθμούς και ότι δεν θα έχουμε τις καθυστερήσεις που είχαμε στην περίπτωση του έργου της Λαγκάδας».

Παιδικές χαρές και φωτισμός 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αλέκος Κουζινόγλου, αναφέρθηκε στο θέμα του φωτισμού την πόλη της Μυτιλήνης καθώς και στο ζήτημα των παιδικών χαρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ναι μεν αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη το μεγάλο έργο της αντικατάστασης των φωτιστικών σε όλη την πόλη, ωστόσο σημείωσε έως ότου ολοκληρωθεί θα πρέπει να υπάρξει από την πλευρά της δημοτικής αρχής κινητοποίηση για την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων στις γειτονιές της Μυτιλήνης όπου ο κόσμος γκρινιάζει.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει αντιδημαρχία φωτισμού και αρμόδια υπηρεσία για το σκοπό αυτό, ωστόσο οι ελλείψεις προσωπικού και τα όποια προβλήματα υπάρχουν με την υποστελέχωση πολλές φορές καθυστερούν στην τακτοποίηση ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα της πόλης».

Αναφερόμενος στο θέμα των παιδικών χαρών ο Αλέκος Κουζινόγλου επισήμανε ότι συνολικά στην πόλη της Μυτιλήνης έχουν καταγραφεί 37 παιδικές χαρές. «Από αυτές εξήγησε μόνο οι πέντε είτε λειτουργούν, είτε είναι ένα βήμα πριν τη λειτουργία τους. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος θέλει να λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές και αυτό είναι κατανοητό, προφανώς όμως υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός από το Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινότητα δεν έχει αρμοδιότητες 

Ο κ. Κουζινόγλου μιλώντας για τις αρμοδιότητες των κοινοτήτων σημείωσε ότι έχουν καθαρά γνωμοδοτικό και εισηγητικό ρόλο αφού όλες οι αρμοδιότητες, όπως είπε, που αφορούν τη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση χρημάτων, αφαιρέθηκαν το 2019 με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε τότε. «Η Κοινότητα Μυτιλήνης διαχειρίζεται μόνο την πάγια προκαταβολή που λαμβάνει 2 φορές το χρόνο περίπου 10.000 ευρώ καθαρά και με τα χρήματα αυτά ελάχιστες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε κυρίως προς την κατεύθυνση του ευπρεπισμού δημόσιων χώρων κ.λπ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής