× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση με την παραχώρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ

Κάθετα και απολύτως αντίθετοι με οποιαδήποτε ανάμειξη του ΤΑΙΠΕΔ στο σχεδιασμό των χρήσεων και των δράσεων του λιμανιού της Μυτιλήνης δηλώνουν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2023

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση με την παραχώρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο σοβαρό ζήτημα της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του σχεδιασμού για το λιμάνι της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή του Θράσου Αβραάμ «Καλημέρα στο Νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώσαν  οι επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη, «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη και «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης η περίεργη αυτή υπόθεση δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά στα  οποία οφείλει, όπως σημειώνουν η Δημοτική Αρχή να δώσει απαντήσεις.

«Θα περίμενα αναφέρει, η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» η ίδια η δημοτική αρχή να καλέσει τις παρατάξεις να πάρουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό που έγινε και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας. Μέσα σε μια νύχτα χωρίς να ξέρουμε τίποτα χάνουμε σαν διαδημοτικό λιμενικό ταμείο τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον της πόλης μας, την ιδιοκτησία και τις δράσεις του λιμανιού. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε δαπανήσει άπειρα χρήματα και ώρες συζήτησης για να φτιάξουμε master plan».

Στην τοποθέτησή της για το θέμα η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη σημειώνει ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται και επιχειρείται και στην περίπτωση του λιμανιού της Μυτιλήνης με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα – έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. «Είναι η πολιτική της κερδοφορίας και των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει η κ. Τσιριγώτη και σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και  η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σχεδιασμού του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ. Μιλάμε για ένα ακόμη προσχεδιασμένο έγκλημα πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στα Τέμπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο σοβαρό αυτό ζήτημα ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Μυτιλήνης, σε μια περίοδο μάλιστα που είμαστε εκτός μνημονίων είναι άλλη μια εχθρική στάση απέναντι στο νησί μας και ακυρώνει τη δυνατότητα διαχείρισης του λιμανιού και την εκπόνηση master plan. «Η πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει να ανοίξει ποτέ για το λιμάνι της Μυτιλήνης διότι ουσιαστικά ανοίγει πόρτα στους ιδιώτες οι οποίοι χωρίς τον έλεγχο της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας γίνονται ασύδοτοι.

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επισήμανε ο κ. Αστυρακάκης σε επικοινωνία που είχα μου είπε ότι η ανάμειξη του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας και μόνο επί πληρωμή από εμάς σε περίπτωση που το ζητήσουμε».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή