× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τουλάχιστον 78 οικογένειες με παιδί στο φάσμα του αυτισμού στη Λέσβο

Χάρη στις δράσεις των 6 χρόνων «Συνεξέλιξης», δημιουργήθηκαν δομές, ήρθε οδοντίατρος ΑμεΑ- Τι μας είπε η Α. Σκούρτσου για την 4η Ποδηλατάδα της Κυριακής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/3/2023

Τουλάχιστον 78 οικογένειες με παιδί στο φάσμα του αυτισμού στη Λέσβο

Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό «Συνεξέλιξη» στη Λέσβο, με σημαντικές δράσεις, επιμονή και παρεμβάσεις που αποφέρουν καθημερινά καρπούς. Η επικοινωνία του Συλλόγου με την τοπική κοινωνία για τον αυτισμό, έφερε τη Λέσβο πιο κοντά στους ανθρώπους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και η συζήτηση όλο και μεγαλώνει και όλο και συμπεριλαμβάνει συμπολίτες μας, με στόχο, φυσικά, να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την 4η ποδηλατάδα για τον Αυτισμό που διοργανώνει ο Σύλλογος της «Συνεξέλιξης» με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μιλήσαμε με την πρόεδρο του Συλλόγου, Αναστασία Σκούρτσου- Αναγνώστου για όλες τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Σύμφωνα με πρόσφατη καταγραφή του Συλλόγου, τουλάχιστον 78 οικογένειες στη Λέσβο έχουν παιδί στο φάσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν περισσότερες οι οικογένειες που έχουν παιδί στο φάσμα του αυτισμού, αλλά ότι πλέον οι οικογένειες μπορούν να μιλήσουν πολύ πιο ανοιχτά από ό,τι στο παρελθόν για όσα αντιμετωπίζουν.

Έτσι οι νέοι γονείς που σοκάρονται με τη διάγνωση, όπως εξηγεί η πρόεδρος της «Συνεξέλιξης» έρχονται σε επαφή με τον Σύλλογο και γονείς με χρόνια εμπειρία στο θέμα και μπορούν μαζί να αλληλοκατανοηθούν και να βρουν έναν κοινό τόπο ενσυναίσθησης και να δράσουν συλλογικά.

Ας σημειωθεί ότι με την επιμονή του Συλλόγου δημιουργήθηκε πρόσφατα το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πρόσβαση, όπου άτομα με αναπηρίες και στο φάσμα του αυτισμού μπορούν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους κατά τις απογευματινές ώρες. Επίσης, τα μέλη του Συλλόγου επιβεβαίωσαν με τον πρόεδρο και διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη ότι ανέλαβε στο «Βοστάνειο» οδοντίατρος για ΑμεΑ. Ακόμα, τα μέλη του Συλλόγου έχουν ζητήσει από τον Δήμο Μυτιλήνης, να συμπεριληφθούν στις δημοτικές κατασκηνώσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ, παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγχαρητήριά της στη θέρμη και την ανιδιοτέλεια της μουσικού Ανίτας Ματζουράνη εξέφρασε η κ. Σκούρτσου για την εθελοντική δουλειά που κάνει εβδομαδιαία σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ενώ εκθείασε τους φορείς, Lesvos Runners, Ομάδα Διάσωσης, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς για τη στήριξή τους, τον Πάνο Γαληνό που πέρσι έγραψε τραγούδι για τον αυτισμό (σ.σ. «Γυάλινο βασίλειο») και φέτος θα βρίσκεται επίσης στα Τσαμάκια, αλλά και την ομάδα «Πολύτροπον» που θα εκθέτει τις κατασκευές της την Κυριακή, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στον σύλλογο της «Συνεξέλιξης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου