× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φταίει… και το υπουργείο είναι μακριά!

Ο Δημήτρης Βούλγαρης προϊστάμενος της ΔΠΕ εξηγεί στο «Ν» γιατί το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς έχει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις δασκάλων και απαντά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/3/2023

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φταίει… και το υπουργείο είναι μακριά!
Υπό επισκευή το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς μετά τον σεισμό

Στην καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκαμνιάς, Νικολέτας Βεμβέτσου ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου αισθάνονται β’ κατηγορίας μαθητές και αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα με την έλλειψη δασκάλων απαντά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης μέσω του «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βούλγαρης αρχικά εξήγησε ότι όταν ο σεισμός προκάλεσε ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς, προτάθηκε τα παιδιά να μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Κάπης, «αλλά το ένα τους ξίνιζε, το άλλο τους βρώμαγε και εν τέλει οι ίδιοι επέλεξαν να μεταφερθούν στο κτήριο του νηπιαγωγείου Λεπετύμνου, φοβούμενοι ότι θα κλείσει το σχολείο τους στη Συκαμνιά αν πήγαιναν στην Κάπη».

Σε σχέση με τις ελλείψεις των δασκάλων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε ότι «δεν έχουμε αποθήκη εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε δασκάλους όταν χρειαστεί να λείψει κάποιος με αναρρωτική άδεια». Ο κ. Βούλγαρης εξήγησε ότι το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς από την αρχή της σχολικής χρονιάς ταλαιπωρήθηκε: Τοποθετήθηκε δάσκαλος, ο οποίος στη συνέχεια πήρε αναρρωτική. Δηλώθηκε το κενό και έπειτα από ένα μήνα επέλεξε άλλη εκπαιδευτικός, η οποία στη συνέχεια έλαβε και εκείνη αναρρωτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βούλγαρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να δηλωθεί το κενό, παρά έναν μήνα μετά, ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν πού θα πάνε και ότι καθώς το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς είναι μονοθέσιο, δεν δικαιούται εκπαιδευτικό για τα αγγλικά. Πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να μεταφέρουν τα παιδιά τους από ένα ολιγοθέσιο σχολείο σε ένα άλλο, αλλά η μεταφορά των παιδιών είναι δική τους ευθύνη.

Βάσει νόμου λοιπόν τα μονοθέσια σχολεία, όπως αυτό της Συκαμνιάς αφήνονται στη μοίρα τους και το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται πρόθυμο να αλλάξει τη νομοθεσία, ώστε τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου απομακρυσμένης περιοχής να χαίρουν της εκπαίδευσης που αναλογεί σε όλα τα παιδιά της χώρας.

Το μόνο «παρήγορο» είναι ότι ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών του Δημοτικού Σχολείου. Όμως το ερώτημα των παιδιών στον επόμενο δάσκαλο που θα συναντήσουν θα παραμείνει: «Κύριε, μπορείτε να μας πείτε ότι δεν θα φύγετε;»…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Tρίτης ως τις 5 το πρωί της Τετάρτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δείτε εδώ την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας!»

Κάλεσμα από ΠΕΚ, Σωματεία και Φορείς για συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις η ΟΕΒΕ Λέσβου

Δηλώσεις στο «Ν» του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Μπουλμπούλη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία σε ΔΕΥΑΛ και αεροδρόμιο από το ΠΕΚ

Τα στελέχη του ΠΕΚ καλούν του εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Ανεπαρκές και γερασμένο το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν πάρει την κανονική τους άδεια από το 2022 και σε πολλούς οφείλονται ρεπό άνω των 60 ημερών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα δηλώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Αποτελεί παράδειγμα νοσηλευτικού ιδρύματος»