× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βάπτιση, μαγειρικές και δράσεις «συνύπαρξης» και αλληλεγγύης

Ακόμα και διανομή τροφίμων μέσα στον καταυλισμό κάνει η οργάνωση «λόγω κακής ποιότητας και ποσότητας φαγητού», τόνισε η πρόεδρος της «Συνύπαρξης» Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/3/2023

Βάπτιση, μαγειρικές και δράσεις «συνύπαρξης» και αλληλεγγύης

Με αφορμή τη βάπτιση που έκανε νονά την πρόεδρο της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού και χριστιανό ορθόδοξο τον Ιωακείμ από την Ερυθραία την περασμένη Κυριακή στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά, μιλήσαμε με την κ. Τεντόμα- Ζερβού που διανύει τη δεύτερη θητείας της ως προέδρου της οργάνωσης, για την τελετή, τις δράσεις και την επικαιρότητα του προσφυγικού ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή ήταν κατανυκτική και σκόρπισε χαρά σε όλους όσοι παραβρέθηκαν, αλλά και σε όσους είδαν εικόνες. Μάλιστα ο π. Αντώνιος, όπως είπε η πρόεδρος της «Συνύπαρξης» ανέφερε ότι είναι η δεύτερη βάπτιση στα 40 χρόνια που είναι ιερέας και έχει ευχαριστηθεί έτσι.

Οι δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών από την οργάνωση συνεχίζονται με τη διανομή κάθε μήνα ειδών τροφίμων σε 110 οικογένειες που ζουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Η πρόεδρος της «Συνύπαρξης» καταγγέλλει ότι οι πρόσφυγες κάνουν συνεχώς παράπονα για την κακή ποιότητα και μικρή ποσότητα του φαγητού που διανέμεται μία φορά την ημέρα, ενώ από την άλλη δεν γίνεται και διάθεση ειδών ρουχισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια «να πέφτουν οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον, έως και να πέφτει ξύλο» όταν η «Συνύπαρξη» μοιράζει ρούχα.

Η οργάνωση πάντως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο βραδιές με «κουζίνες του κόσμου» στον χώρο της παρουσιάζοντας μεγάλη συμμετοχή, με αυτήν που ήταν αφιερωμένη στην τουρκική να συγκεντρώνει έσοδα για τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία. Και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα από πολλά μέρη της γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις εμπειρίες που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη της κ. Τεντόμα- Ζερβού είναι αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκε στο μπαλκόνι της μία Κυριακή και εντόπισε με το βλέμμα της μία βάρκα με νεοεισερχόμενους πρόσφυγες. Η ίδια τους βρήκε και ειδοποίησε τις Αρχές για βοήθεια, αντιμετωπίζοντας τον φόβο στα μάτια τους μήπως επαναπροωθηθούν βίαια, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες πολύς κόσμος έχει επιχειρήσει να φτάσει στην Ελλάδα έως και 13 φορές και έχει εκδιωχθεί κακήν κακώς.

Στο ίδιο μήκος κύματος βλέπει και τη δημιουργία της δομής στη Βάστρια, χαρακτηρίζοντάς τη φυλακή και μήνυμα της Ελλάδας προς τα έξω «να μην έρχεται κανένας πρόσφυγας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη