× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απαξιώσει το μεταφορικό ισοδύναμο»

Ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Μοιρασγεντής μιλά για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, την ένταξή του στο κόμμα και τα «στραβά» που δεν αντέχει να βλέπει

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/3/2023

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απαξιώσει το μεταφορικό ισοδύναμο»

Τους λόγους για τους οποίους συνειδητά αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία, στις  ερχόμενες εθνικές εκλογές, εξηγεί στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο γνωστός δικηγόρος της Μυτιλήνης και υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Μοιρασγεντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κ. Μοιρασγεντής η ενασχόληση του με τα κοινά και την πολιτική ξεκίνησε από την περίοδο που ήταν φοιτητής ενώ αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά μετά το 2014 όταν είδε την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δώσει στην αριστερά την ευκαιρία και την προοπτική να βγει μπροστά και μέσα στο ζοφερό τοπίο της οικονομικής κρίσης να δώσει διέξοδο στους πολίτες και στη χώρα.

Περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και παρέμεινε στην εξουσία μετά και τις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο κ. Μοιρασγεντής σημείωσε πως όσα έγιναν στη χώρα και στην πολιτική παράταξη εκείνο το διάστημα δεν ήταν εύκολα και πως  ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάσθηκε με επώδυνο τρόπο. «Παρολ’ αυτά σημείωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όταν δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες μέσα στο καλοκαίρι του 2015 μετά το δημοψήφισμα, είχε το θάρρος και τη δημοκρατική συνείδηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν με την ψήφο τους για το μέλλον».

Σχολιάζοντας ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα πεπραγμένα της, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυβέρνηση στην ουσία ψηφιοποίησε τα συσσίτια και τις σακούλες βοηθημάτων που μοίραζαν στον κόσμο την περίοδο της οικονομικής κρίσης στις πλατείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αντί να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα του και στις πραγματικές αιτίες που το δημιουργούν, να επιδοτήσει την ακρίβεια και να δώσει επιδόματα στους πολίτες. Αντί να βάλει χέρι στα κέρδη των μεγάλων ομίλων σούπερ μάρκετ και των μεγάλων ομίλων  που πωλούν ηλεκτρική ενέργεια προτίμησε το κράτος από το ταμείο του να επιδοτήσει όλη αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς από επιλογή ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συγκρουσθεί με τα μεγάλα συμφέροντα διότι υπάρχουν σχέσεις αλληλοεξάρτησης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Μοιρασγεντής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λέσβος σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν σύγχρονα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου για να μεταφέρονται οι ασθενείς. Όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν σύγχρονα και ασφαλή μέσα μεταφοράς και δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουν οι νησιώτες μια περιουσία σε πανάκριβα εισιτήρια για την μετακίνησή τους.

«Ακόμη και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τόνισε που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση για τους νησιώτες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έχει απαξιώσει, με μεγάλη καθυστέρηση των πληρωμών πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο μέτρο. Από εκεί και πέρα έχει απαξιωθεί με τις πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο έχει σημαντική μείωση φοιτητών και γενικότερα τα νησιά μας έχουν αφεθεί στην τύχη τους με αποτέλεσμα οι νέοι άνθρωποι να φεύγουν και ο πληθυσμός να μειώνεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ