× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Μαμάκου για τις ύβρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Οι σεξιστικές εκφράσεις, οι φραστικές επιθέσεις είναι ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες από όπου και αν προέρχονται, πολύ περισσότερο αν λέγονται και από αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2019

Παρέμβαση Μαμάκου για τις ύβρεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δήλωση - παρέμβαση πραγματοποίησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μιχάλης Μαμάκος, με αφορμή όσα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό -προσφυγικό. Συγκεκριμένα, η παράταξή «Αλλάζουμε τον τόπο μας», αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας για ένα τέτοιας κρισιμότητας θέμα, που άργησε να πραγματοποιηθεί παρόλο που από την πρώτη στιγμή το ζητήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα και προφορικώς και γραπτώς και που τα τελευταία χρόνια απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας μας και που δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής της, δεν μπορεί να υπονομεύεται από ακραίες συμπεριφορές ακραίων στοιχείων, που στόχο έχουν να διχάσουν υβρίζοντας και χυδαιολογώντας σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του Δήμου μας.

Οι ύβρεις, οι σεξιστικές εκφράσεις, οι φραστικές επιθέσεις είναι ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες από όπου και αν προέρχονται, πολύ περισσότερο αν λέγονται και από αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Τις καταδικάζουμε ως παράταξη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δεν έχουν καμιά θέση στη συνεδρίαση του κατ΄εξοχήν δημοκρατικού θεσμού, που είναι το δημοτικό συμβούλιο. Το ίδιο ζητάμε να πράξουν και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως θεσμικοί παράγοντες, που οφείλουν να περιφρουρήσουν και να προστατεύσουν το θεσμό του συμβουλίου και τα μέλη του από τέτοιες συμπεριφορές, που εκθέτουν και τους ίδιους!

Σε ό,τι μας αφορά, ως παράταξη θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μπορούν τα μέλη του να συζητούν, προφανώς καταθέτοντας ο καθένας τις απόψεις του, και να αποφασίζουν για τα μικρά και κυρίως για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, όπως εν προκειμένου το μεταναστευτικό, μετά και από τις εξελίξεις που δρομολογεί το κυβερνητικό σχέδιο με τις κλειστές δομές στα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δημοτικό συμβούλιο ως πολιτικό όργανο οφείλει να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που στοχεύουν να διχάσουν την τοπική κοινωνία που αγωνιά για το τι μέλλει γενέσθαι με το μεταναστευτικό και μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν το ζητούμενο είναι η διαφύλαξη της συνοχής της κοινωνίας μας, αλλά και οι πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών και της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης που βιώνει ο τόπος μας. Θα είμαστε παρόντες πάντα με πνεύμα συναίνεσης αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την επόμενη μέρα, που εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη. 

Για την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας»

ο επικεφαλής 

Μιχ. Μαμάκος»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»