× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πώς φτάσαμε στην αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πλωμαρίου;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος αναφέρθηκε στα γεγονότα πριν και μετά την αναστολή και την προοπτική μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του κλιμακίου στην Πλαγιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/3/2023

Πώς φτάσαμε στην αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πλωμαρίου;

Απαντήσεις και διευκρινήσεις για τη θέση και τη στάση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου στο θέμα της αναστολής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Πλωμαρίου και στη διαδικασία μεταστέγασής του που είναι σε εξέλιξη, έδωσε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ντίνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ντίνος αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών από την ημέρα που εστάλη η επιστολή των συνδικαλιστών συναδέλφων του έως την Παρασκευή που αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του κλιμακίου. Όπως τόνισε ως Ένωση Πυροσβεστών, από το 2017 μετά το μεγάλο σεισμό και στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν πολλές παρεμβάσεις από την Ένωση με αίτημα την επισκευή του κτιρίου ή την μετεγακατάσταση του κλιμακίου.

Όπως  σημείωσε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών ο χώρος που στεγάζεται το κλιμάκιο  βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου Πλωμαρίου, έχει αρκετά προβλήματα και απαιτείται να γίνουν  μια σειρά από επισκευές και εργασίες συντήρησης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων του.

Πολύ κοντά σε διαδικασία μεταστέγασης σύμφωνα με το Γιώργο Ντίνο, ήρθε το κλιμάκιο του 2020 όταν είχε ληφθεί και σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, το κλιμάκιο να πάει στο χώρο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η Alpha Bank και ο οποίος ήταν στο ίδιο κτίριο του δημαρχείου, ωστόσο πλήρως ανακαινισμένος και κατάλληλος για τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που ανέλαβε τότε υπηρεσία ωστόσο, διαφώνησε με αυτή την μετακίνηση, κυρίως επειδή δεν θα ήταν άμεση η οπτική επαφή των στελεχών με τα οχήματα της υπηρεσίας τα οποία θα ήταν αρκετά μέτρα μακριά και εκτεθειμένα σε οποιαδήποτε διάθεση δολιοφθοράς.

«Φτάνοντας στο σήμερα ανέφερε ο Γιώργος Ντίνος, η επιστολή που έστειλαν οι συνάδελφοι από την συνδικαλιστική παράταξη  «Ενωτική Αγωνιστική  Κίνηση Πυροσβεστών», προκάλεσε ντόμινο  εξελίξεων και παρεμβάσεων στη βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να λάβει απόφαση την Παρασκευή για αναστολή της λειτουργίας του κλιμακίου του Πλωμαρίου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασής του».

Η απόφαση αυτή, σημειώνει ο Γιώργος Ντίνος, μας αιφνιδίασε αρκετά, ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και φυσικά προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, η οποία θεώρησε προφανώς υπεύθυνη την Ένωσή μας για την εξέλιξη αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι το Πλωμάρι και η ευρύτερη περιοχή δεν θα μείνουν ακάλυπτα, διότι το κλιμάκιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά από τις εγκαταστάσεις των εθελοντών πυροσβεστών που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πέρα».

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, η Δημοτική Αρχή προκειμένου να μην χαθεί το κλιμάκιο Πλωμαρίου, προχωρά άμεσα σε εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης σε κτίριο ξενώνα στην κοινότητα Πλαγιάς προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες.

«Ήδη σημειώνει ο Γιώργος Ντίνος, η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα και σύντομα μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι υπηρεσίες του κλιμακίου θα μεταφερθούν στο χώρο αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Γιώργο Ντίνο πιθανότατα παγώνει η διαδικασία της προκήρυξης για την  πρόσληψη  νέων πυροσβεστών η οποία θα άνοιγε την πόρτα για την μόνιμη απασχόληση των εποχικών. «Η αλλαγή στην ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, φρέναρε την προκήρυξη η οποία ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αρκετή καθυστέρηση λόγω των εκλογών  που φημολογείται ότι θα γίνουν αρχές Απριλίου και οι οποίες θα φέρουν πάγωμα των προσλήψεων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τα έργα που έχει ανάγκη η Λέσβου και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία