× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μήνυμα από την Ανδριάνα που αγαπά και προστατεύει τους ανθρώπους

«Μήνυμα ειρήνης» η ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφεραν χθες οι Πρόσκοποι στο Δήμο του Αϊβαλιού αλλά «μήνυμα από το μέλλον» η ζωγραφιά της εξάχρονης Ανδριάνας που κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να μη φοβούνται γιατί τους αγαπά!

Δημοσίευση 17/2/2023

Μήνυμα από την Ανδριάνα που αγαπά και προστατεύει τους ανθρώπους

Μήνυμα Ειρήνης στους γείτονες μας Τούρκους έστειλαν χθες οι Πρόσκοποι της Λέσβου μεταφέροντας την ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της νότιας Τουρκίας που είχαν συγκεντρώσει τα προσκοπικά συστήματα της Αττικής και της Λέσβου. Και δεν ήταν μόνο οι 201 μεγάλες χαρτόκουτες πολύτιμου υλικού κάθε λογής αλλά και το ότι το μήνυμα αυτό στάλθηκε από παιδιά και νέους. Ένα μήνυμα θαρρείς από το μέλλον της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντιπροσωπία των Προσκόπων της Λέσβου που μετέφεραν τη βοήθεια αυτή, επισκέφθηκε το Δήμαρχο του Αϊβαλιού Μεσούτ Εργκίν, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας. Συμφωνώντας ότι η κίνηση των νέων Προσκόπων είναι ένα σαφές μήνυμα ειρήνης, μίλησε για την παροιμία των Τούρκων που λέει ότι φίλους αναγνωρίζεις κάθε μέρα αλλά καλούς φίλους μόνο όταν είσαι σε ανάγκη και σπεύδουν να σε βοηθήσουν.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Περιφερειακός Έφορος των Προσκόπων της Λέσβου Στρατής Μπαλάσκας εκπροσωπώντας την κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προσέφερε στο Δήμαρχο του Αϊβαλιού «το μήνυμα της Ανδριάνας». Μια ζωγραφιά από ένα κορίτσι μιας Αγέλης Λυκοπούλων της Αττικής που έβαλε μέσα στη σακούλα με τα πράγματα που έφερε για τους σεισμοπαθείς. Στη ζωγραφιά αυτή ενός εξάχρονου παιδιού έγραφε: «Ελλάδα προς Τουρκία: Μην φοβάστε, η Ελλάδα θα σας προστατεύσει. Σας αγαπώ πολύ, Ανδριάνα».

Όπως ο Δήμαρχος είπε θα κρατήσει για πάντα στο γραφείο του αυτή τη ζωγραφιά για να τη βλέπει και να καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει κάθε μέρα για τα παιδιά της γειτονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σύνολο της η ανθρωπιστική βοήθεια των Προσκόπων που παραδόθηκε στο Δήμο του Αϊβαλιού αποθηκεύτηκε σε αποθήκη της πόλης. Από εκεί αύριο Σαββάτο θα μεταφερθεί σε κέντρο διαλογής στο Μπαλίκεσιρ και από εκεί στοχευμένα σε καταυλισμούς αστέγων στη νότια Τουρκία.

Ο Δήμαρχος ευχαριστώντας τους Προσκόπους για τη βοήθεια τους, παρέθεσε γεύμα στη 12μελή αντιπροσωπία τους  η οποία επέστρεψε στη Μυτιλήνη το βράδυ της Πέμπτης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου