× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Μυτιλήνη να γίνει τουριστικός προορισμός»

Στα προβλήματα και στις προκλήσεις της μετά covid εποχής στην αγορά της Μυτιλήνης και στις επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αναφέρθηκε το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Μπάμπης Αράπης.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/2/2023

«Η Μυτιλήνη να γίνει τουριστικός προορισμός»

Στη λειτουργία της αγοράς στην πόλη της Μυτιλήνης και στις δράσεις που πραγματοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου και επαγγελματίας στο χώρο της προβολής και διαφήμισης Μπάμπης Αράπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αράπης εκλέγεται στον Εμπορικό Σύλλογο εδώ και αρκετά χρόνια, όταν ακόμη στο τιμόνι ήταν η πρώην πρόεδρος Μάρω Βερβενιώτου. Όπως αναφέρει η αγορά της Μυτιλήνης και το εμπόριο γενικότερα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και μετασχηματισθεί κυρίως μετά την οικονομική κρίση και ακόμη περισσότερο με την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικά στην πανδημία του κορονοϊού, σημείωσε ο κ. Αράπης, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων υπέστησαν ισχυρό κλονισμό  και όσες επιδοτήσεις και επιστρεπτέες προκαταβολές και αν πήραν αυτές ήταν ψίχουλα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα και τα τεράστια έξοδα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν έως και σήμερα οι επαγγελματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην τοποθέτησή μου στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου, αναφέρθηκα σε αυτά τα ζητήματα και επισήμανα ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τις επιχειρήσεις για να επιβιώσουν στο δύσκολο περιβάλλον της μετά covid εποχής».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία και η οικονομική κρίση στην αγορά της Μυτιλήνης ο Μπάμπης Αράπης επισήμανε ότι οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια λόγω των καταστάσεων έχουν στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο  όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρει την ασφάλεια και την αμεσότητα της συναλλαγής και της αγοράς που προσφέρει το φυσικό κατάστημα.

«Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης είναι ο καταναλωτής να επιστρέψει πίσω στην αγορά, στο φυσικό κατάστημα και στον έμπορο – συντοπίτη του,  που γνωρίζει και εμπιστεύεται. Όλες οι δράσεις που πραγματοποιούνται με επιτυχία το τελευταίο διάστημα, όπως η Λευκή νύχτα, η Black Friday, οι γιορτές αγοράς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και τώρα ο Άγιος Βαλεντίνος, έχουν ακριβώς αυτή τη στόχευση, να επιστρέψει ο κόσμος στο φυσικό κατάστημα, να γνωρίσει, να αγαπήσει και να εμπιστευτεί την ποιότητα και τις τιμές των εμπόρων της πόλης μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από πολύ λίγα άτομα, κυρίως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Εμπορικού Συλλόγου για τη διοργάνωση και την υποστήριξη όλων αυτών των εκδηλώσεων, οι οποίες απαιτούν κόπο τρέξιμο και χρήματα για να μπορέσουν να γίνουν πράξη».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου, ο Μπάμπης Αράπης σημείωσε ότι η εικόνα ήταν  απογοητευτική με δεδομένο ότι η συμμετοχή με βάση τον αριθμό των μελών του Συλλόγου ήταν πολύ μικρή. «Περίμενα προσωπικά ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή, μετά από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις που έγιναν. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Θα θέλαμε όλοι ωστόσο μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών μας στην προσπάθεια που γίνεται με τις δικές τους προτάσεις και απόψεις για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα και τους στόχους που θέτουμε».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Μπάμπης Αράπης, οι προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου θα συνεχιστούν στο ίδιο μοτίβο και μάλιστα αποκάλυψε ότι η καινούργια λευκή νύχτα το καλοκαίρι που μας έρχεται για έχει ως στόχο να φέρει κόσμο και επισκέπτες από τα απέναντι παράλια και τα γειτονικά νησιά, για ένα αξέχαστο βράδυ με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις. «Ένα ίσως από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα σε επίπεδο ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας η αγορά της Μυτιλήνης, τόνισε είναι ότι η πόλη δεν είναι τουριστικός προορισμός. Αυτό εμείς ως σύλλογος προσπαθούμε όσο μπορούμε να το ανατρέψουμε δίνοντας προς τα έξω μια εικόνα εξωστρέφειας αφού η πόλη και το νησί μας γενικότερα μπορούν να αποτελέσουν κορυφαίο προορισμό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ