× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται στο Λιμενικό όχημα μεταφοράς σκύλου Κ9 ανίχνευσης ναρκωτικών

Παραδόθηκαν συνολικά 13 για όλη την Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2023

Έρχεται στο Λιμενικό όχημα μεταφοράς σκύλου Κ9 ανίχνευσης ναρκωτικών
Παραδόθηκαν σήμερα 13 ειδικά διαμορφωμένα οχημάτα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και αναμένεται ένα εξ αυτών στη Μυτιλήνη.
Τα οχήματα αυτά πρόκειται να αντικαταστήσουν τον παλιό στόλο αλλά και να ενισχύσουν τις νέες ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που θα συσταθούν στις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χίου και Σύρου. 
Επίσης, οχήματα θα διατεθούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Χανίων, Καβάλας, Μυτιλήνης, Ρόδου και Ναυπλίου.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω προμήθεια, συνολικού προϋπολογισμού 334.000€, συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας 2014 – 2020. 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την διάρκεια της τελετής σε σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι 
«το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καταπολεμά κάθε μορφής οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και προϊόντων λαθρεμπορίου». 
«Ενισχύουμε», τόνισε, «το Λιμενικό Σώμα με νέα επιχειρησιακά μέσα και συστήματα, επενδύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τα στελέχη μας μέσα από συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του Σώματος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ».
Επιπλέον, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για να ενισχύσει με σύγχρονα μέσα το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην αποστολή του».
Τέλος, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για να διασφαλίσει την συνέχεια και την συνέπεια στην αποστολή του οφείλει:
· Να εκσυγχρονίζει και να ανανεώνει τα επιχειρησιακά μέσα του,
· Να επενδύει στην διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού για την αποτελεσματική χρήση των νέων και καινοτόμων μέσων, και 
· Να καλλιεργεί δεσμούς συνέργειας και ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας με οργανισμούς και φορείς εντός και εκτός Ελλάδος».
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Οπριανός, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση