× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προγραμματικές συμβάσεις πάνε κι έρχονται… για χάρη του Μιχαλέλειου

Δεν καταθέτει τελικά ο Δήμος Μυτιλήνης προσφυγή στο άρθρο 152, αλλά συντάσσει νέα προγραμματική σύμβαση και παρακαλεί την ΑΔΑ να την δει «με άλλο μάτι». Αγώνας δρόμου από το νέο ΔΣ για την αδειοδότηση

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/2/2023

Προγραμματικές συμβάσεις πάνε κι έρχονται… για χάρη του Μιχαλέλειου

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη διάσωση του Μιχαλέλειου γηροκομείου Πλωμαρίου με το Δήμο Μυτιλήνης να τρέχει πέρα δώθε με τις προγραμματικές συμβάσεις στο χέρι προκειμένου να καταφέρει έστω και τώρα να πάρει το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι η αρχική προγραμματική σύμβαση που είχε εγκρίνει ομόφωνα του Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για την χρηματοδότηση του Ιδρύματος με 60.000 ευρώ περίπου σε διάστημα ενός έτους απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, διότι όπως είχε αναφερθεί στην απόφαση η προγραμματική αυτή σύμβαση δεν είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα και παράλληλα υπέκρυπτε απευθείας επιχορήγηση σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ενώ αρχικά ο Δήμος Μυτιλήνης είχε κινηθεί προς την κατεύθυνση της προσφυγής κατά της απόφασης της ΑΔΑ στην Επιτροπή του άρθρου 152, στη συνέχεια αποφασίστηκε να μην γίνει η προσφυγή αλλά να τροποποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση και να προσαρμοσθεί όσο γίνεται στις οριοθετήσεις της Αποκεντρωμένης με βάση και τη συζήτηση που είχε γίνει με την Ειδική Γραμματέα Μαριάννα Νικολαΐδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο της Προγραμματικής έχει ήδη αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για μια πρώτη γνωμοδότηση για το αν μπορεί να περάσει τον έλεγχο, ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση στο Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα στο Πλωμάρι η Διοίκηση του γηροκομείου και ο πρόεδρος του Γιάννης Ξανθούλης κάνουν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για τις εργασίες πυροπροστασίας του κτιρίου προκειμένου να καταφέρει να πάρει τη σχετική αδειοδότηση και νόμιμα πλέον να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Ξανθούλης μιλώντας στο «Ν» έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα ποσό τις τάξης των 11.000 ευρώ ενώ είναι σε εξέλιξη και η λαχειοφόρος αγορά με το ασημένιο σκεύος ιστορικής αξίας της οικογένειας του κ. Γαβριήλ Χαλδέζου.

«Πιστεύουμε ότι θα συγκεντρωθούν κάποια χρήματα κοντά στις 15.000 ευρώ από τις προσφορές των συμπολιτών μας και τη λαχειοφόρο αγορά του κ. Γαβριήλ προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτό που μένει τώρα είναι να έρθει ο συμπολίτης μας και μηχανικός της Περιφέρειας Δημήτρης Μαλλιαρός που συντάσσει τις μελέτη για την πυρασφάλεια προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το Διοικητικό μας Συμβούλιο η αδειοδότηση του ιδρύματος είναι ένα ζήτημα πρώτης προτεραιότητας το οποίο επιθυμούμε να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».

Από εκεί και πέρα ο κ. Ξανθούλης υπογράμμισε ότι η βιωσιμότητα του ιδρύματος κρέμεται από μία κλωστή σημειώνοντας ότι μίλησε με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου και ζήτησε την παρέμβασή του για το ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης.

«Αν πάρουμε τις 20.000 ευρώ από την ιδιωτική  εταιρεία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε κάποια από τα χρέη μας το μήνα Μάρτιο. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παραμένει οριακή όμως διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις από όλα τα μέτωπα τις επόμενες ημέρες».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες