× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γολγοθάς για μητέρα με ανάπηρο καρκινοπαθή γιο

Η Μαρία Παναούση ζητά στήριξη και αλληλεγγύη για το 28χρονο παιδί της που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας και νοητικής υστέρησης από βρεφική ηλικία και πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2023

Γολγοθάς για μητέρα με ανάπηρο καρκινοπαθή γιο

Τη στήριξη και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει το 28χρονο παιδί της ζητά η Μαρία Παναούση μητέρα ενός αγοριού με αναπηρία το οποίο τους τελευταίους δύο μήνες δίνει μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ.Παναούση μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» αναφέρθηκε στην περίπτωση του γιου της ο οποίος όπως είπε γεννήθηκε υγιής, όταν όμως ήταν 25 ημερών κόλλησε άγνωστο πως, κοκίτη, μια σοβαρή παιδική ασθένεια, η οποία του προκάλεσε σοβαρή νοητική υστέρηση.

Η κ.Μαρία παρά τις δυσκολίες της κατάστασης  μαζί με τα άλλα δύο παιδιά και το σύζυγό της, κατάφεραν να φτιάξουν μια όμορφη και ζεστή οικογένεια για το αγόρι το οποίο μεγάλωσε με πολύ αγάπη και μάλιστα φοίτησε και στο Ειδικό Σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια η κ.Μαρία, ως μονογονεϊκή οικογένεια πλέον, ζει μόνη της με το παιδί στην περιοχή της Γέρας και όπως αναφέρει κατάφερε με κόπο και προσπάθεια να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή. «Ποτέ δεν ήμασταν πλούσιοι, αναφέρει χαρακτηριστικά, ωστόσο καταφέρναμε να ζούμε σχετικά καλά παλεύοντας βέβαια με κουράγιο και δύναμη για την επιβίωσή μας. Δεν θέλαμε πολλά παρά μόνο να είμαστε γεροί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση άλλαξε πολύ ωστόσο, όταν το 28χρονο αγόρι πριν μερικούς μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο και έπρεπε να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των καρκινικών όγκων.

Το χειρουργείο έγινε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, πήγε πολύ καλά όμως  το παιδί κατά τη νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κόλλησε ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και χρειάστηκε να παραμείνει πολύ περισσότερο στο νοσοκομείο.

«Δεν ήμασταν σίγουροι αν θα επιβιώσει ή αν θα πεθάνει, λέει η κ. Μαρία,  και όταν βγήκε ζωντανό από την Εντατική θεώρησα ότι ήταν ένα μικρό θαύμα. Δυστυχώς το παιδί αυτή τη στιγμή είναι σε άσχημη κατάσταση, τετραπληγικό  πλέον χωρίς δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και πολύ εξαντλημένο από την τελευταία περιπέτεια της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι απαιτούνται χημειοθεραπείες, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα λόγω του ότι ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος ενώ παράλληλα απαιτείται και φυσικοθεραπεία για να αποκατασταθεί κινητικά όσο είναι δυνατόν. Παράλληλα συστήνουν οι γιατροί να μετακομίσουμε  άμεσα στη Μυτιλήνη ώστε να είμαστε κοντά στο νοσοκομείο και να μπορούμε γρήγορα να μεταφερθούμε σε αυτό για οτιδήποτε συμβεί».

Η κ.Μαρία είναι φυσικό μετά την περιπέτεια που πέρασε, να  έχει εξαντληθεί οικονομικά και όπως αναφέρει δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της μετακόμισης στη Μυτιλήνη, ούτε και τις φυσικοθεραπείες που απαιτούνται και  οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό φορέα του παιδιού.

Σε αυτή τη δύσκολη φάση που βρίσκεται η συμπολίτισσά μας χρειάζεται οικονομική στήριξη και βοήθεια ώστε να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια δίπλα στο παιδί της το οποίο δίνει μάχη για τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ GR8601100740000007462003380 με όνομα δικαιούχου Μαρία Παναούση.

Ήδη η ιστορία της Μαρίας έχει κοινοποιηθεί στο facebook από φίλους και γνωστούς οι οποίοι στηρίζουν τη γυναίκα και το παιδί της και θέλουν να τη βοηθήσουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες