× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι καφετέριες στην προκυμαία Μυτιλήνης

Οι εργασίες της ανάπλασης, οι λογαριασμοί ρεύματος και τα υψηλά ενοίκια οδηγούν τους επιχειρηματίες στην απόφαση να κλείσουν τα καταστήματά τους. Σε 60 υπολογίζονται τα λουκέτα τα τελευταία χρόνια στην πόλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/2/2023

Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι καφετέριες στην προκυμαία Μυτιλήνης

Μπορεί τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να δούλεψαν καλά την περίοδο των γιορτών με ικανοποιητικούς τζίρους και αρκετό κόσμο που βγήκε τις ημέρες αυτές, ωστόσο η πραγματικότητα του νέου χρόνου είναι αδυσώπητη, και φέρνει αντιμέτωπους τους επιχειρηματίες με αυξημένα έξοδα, υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και μειωμένη κίνηση στις επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της «Ασπίδας» Νίκος Γιαννάκας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα καθώς και στα λουκέτα που μπαίνουν συνεχώς στα καταστήματα εστίασης και καφέ στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

«Ειδικά στην  περίπτωση της προκυμαίας σημείωσε ο κ. Γιαννάκας, σημαντικό ρόλο στην απόφαση των επιχειρηματιών να κλείσουν τα καταστήματά τους, έπαιξε το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης  οι οποίες πρόσθεσε προχωρούν με αρκετά αργούς ρυθμούς, γεγονός που σημαίνει, ότι θα περάσει πολύς καιρός έως ότου ολοκληρωθούν και η προκυμαία επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση. Οι αρχικές δεσμεύσεις έλεγαν ότι το Φεβρουάριο θα τελείωνε το πρώτο μέτωπο και θα ξεκινούσε το δεύτερο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα και αυτό φυσικά αποθαρρύνει τους επιχειρηματίες να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε ο πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης,  οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν γονατίσει τις επιχειρήσεις μας, οι οποίες μάλιστα από τον Οκτώβρη και μετά έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού χωρίς καμιά βοήθεια και καμιά ενίσχυση. Πρόσφατα ανακοινώθηκε μόνο μία μικρή έκπτωση 2 λεπτά του ευρώ σε κάθε κιλοβατώρα τη στιγμή που έχουμε πληρώσει διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς το καλοκαίρι.

Σε όλα αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα υπέρογκα ενοίκια τα οποία δυστυχώς στην προκυμαία της Μυτιλήνης ξεπερνούν τις 2,5 ακόμη και 3.000 ευρώ.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η βιτρίνα της πόλης να είναι ορισμένες φορές καταθλιπτική. Παράλληλα πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη Μυτλήνη επιλέγουν να ανοίγουν ορισμένες μόνο ημέρες την εβδομάδα καταργώντας το εφταήμερο λειτουργίας που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια στις καλές εποχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκα από την περίοδο του κορονοϊού έως και σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 60 καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Γιαννάκας ανακοίνωσε την ημερομηνία εκλογών του Συλλόγου, οι οποίες όπως είπε θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Λέσβου, όπου παράλληλα θα γίνει κοπή της πίτας και απολογισμός της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη